Pilulele Contraceptive

Pastilele pentru controlul sarcinii sau anticonceptionalele orale, reprezinta una dintre cele mai populare metode de prevenire a sarcinii. Aceste pilule „magice” au in compozitia lor doze de hormoni sintetici cum ar fi esterogenul sau proesterogenul, care sunt folosite pe cale orale pentru a preveni sarcininele de peste 70% din femei. Exista o parte din pilulele anticonceptionale care deregleaza nivelul de hormoni din organism in timpul ciclului menstrual, dar majoritatea pastreaza nivelul de hormoni in parametri optimi.

Pilulele contraceptive lucreaza in organismul femeii oprind ovulatia. Uneori aceste pilule ingroasa mucusul de deasupra cervixului nelasand sperma sa ajunga in uter. Exista o multitudine de pilule contraceptive vandute pe piata, ale caror compozitie difera de la marca la marca prin nivelul de hormoni sintetici progesteron si esterogeni.

Utilizarea corecta a pilulelor contraceptive, urmand prescriptia medicului sau indicatiile de pe prospect este adesea inalcata deoarece de multe ori femeile uita sa le ia zilnic, fapt ce duce la scaderea eficientei pilulelor. De obicei, pilulele contraceptive se administreaza in fiecare zi, la aceiasi ora timp de 21 zile, dupa care urmeaza o pauza de 7 zile, de-a lungul ciclului menstrual. Cele mai multe contraceptive orale contin de obicei 7 pastile placebo ca de zahar sau suplimente cu fier care pot fi luate in timpul ciclului menstrual, ajutand astfel la mentinerea continuitatii.

Desi pilulele contraceptive sunt desul de fiabile in oprirea sarcinii, cateodata nu reusesc sa ofere protectie 100 %. In anumite conditii, cum ar fi utilizarea altor medicamente impreuna cu pilulele sau in timpul unor boli cum ar fi diareea, activitatea pilulelor ar putea fi oprita in totalitate. Desi pilulele contraceptive  sunt administrate de catre femei la nivel global, uneori acestea sunt controversate de efectele lor secundare pe care acestea le produc. O parte din efectele secundare ale contraceptivelor sunt : cresterea in greutate, schimbari in intensitatea sexuala, secretie vaginala, dreri de cap, depresii, si probleme ale pielii cum ar fi acneea.

Pilulele contraceptive, fara indoiala ofera femeilor puterea de a controla decizia privind planificarea familiala si ajuta la reducerea numarului de sarcini nedorite. Cu toate acestea trebuie luate in calcul si asumata responsabilitatea pentru posibilele efecte secundare.

0 thoughts on “Pilulele Contraceptive

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *