Boala Crohn

Boala Crohn vizeaza tractul digestiv si este o inflamatie cronica a intestinului. Afecteaza de obicei partea terminala a intestinului subtire (ileon), la jonctiunea sa cu intestinul gros. Boala Crohn poate surveni la orice varsta, dar cel mai des ii afecteaza pe adolescenti si adultii tineri. Boala Crohn este incurabila.

Simptome boala Crohn

  • crampe abdominale dureroase.
  • diaree, uneori cu eliminare de sange si mucus.
  • scadere in greutate.

Cauze care declanseaza boala Crohn:

Nu se cunosc exact cauzele care produc boala  Crohn. E posibil sa fie cauzata de o reactie alergica la cereale sau la produsele pe baza de lapte, ori la bacterii sau virusuri de intestin. Poate exista un istoric familial al bolii, desi legatura genetica nu este una puternica.

Apelati la medic !
Persoanele care sufera de boala Crohn necesita supraveghere medicala. Uneori, este necesara interventia chirurgicala pentru a inlatura unele parti din intestin.

Tratamente naturiste recomandate
Atentie ! Nu folositi simultan plantele din lista urmatoare.

Ca antiinflamator:
nalba mare – puneti 2 -3 grame de radacina uscata intr-o cana de apa clocotita. Infuzati timp de 10 minute si strecurati. Beti 2-3 cani pe zi.
coada-soricelului – infuzati 1 lingurita de planta uscata in 250 ml de apa clocotita. Infuzati timp de 5 minut si apoi strecurati. Beti 3 – 4 cani pe zi.
lumanarica – puneti 1,5 – 2 grame de flori uscate intr-o cana de apa clocotita. Infuzati 15 minute si strecurati. beti 3 cani pe zi.
musetel – puneti un pliculet intr-o cana cu apa clocotita si lasati sa infuzeze timp de 10 minute. Luati 1 cana de 3 ori pe zi, inainte de mese.
ulm american – 1 lingurita de pulbere de ulm american amestecata cu 1/4 de cana de apa, beti de 3 ori pe zi, inainte de mese, impreuna cu un pahar de apa suplimentar.

Pentru diaree:
afin – (tablete 60 mg) luati 1-3 tablete pe zi.

Alte recomandari in boala Crohn:

  • urmati un regim echilibrat, evitati alimentele care tulbura digestia.
  • beti multe lichide pentru a evita deshidratarea ca rezultat al diareei.
  • luati ulei de peste bogat in acizi grasi omega-3 pentru proprietatile lor antiinflamatorii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *