Alergia
Alergia este o eruptie la nivelul pielii care poate sa apara si in regiunea genitala, datorita unor substante cu care pielea vine in contact sau care patrund in corp pe cale digestiva, prin injectii si vaccinuri. Se recomanda mare atentie in alegerea lenjeriei intime, care trebuie sa fie doar din bumbac. Simptomele alergiilor sunt eczemele si urticaria. Eczema este o leziune rosiatica a pielii, cu formarea unor vezicule. Acestea se pot sparge si pot supura, producand durere, usturime, sangerare. Tratamentul corect al eczemei presupune mai intai gasirea si inlaturarea cauzei care a produs-o, apoi un tratament local medicamentos si regim alimentar.
Urticaria
Urticaria este o eruptie sub forma unor pete rosiatice, usor in relief. Acestea produc mancarime puternica, scarpinarea atragand dupa sine si infectarea pielii in aceasta regiune. Tratamentul consta in inlaturarea cauzei care a produs urticaria si tratament medicamentos.
Cistita
Cistita este produsa de catre diferiti agenti patogeni, bacili si coci, si consta in inflamarea vezicii urinare. Simptomele acestei boli sunt: dureri puternice, arsuri si usturimi in partea inferioara a abdomenului, febra si frisoane. Tratamentul presupune analiza urinei si urocul-tura pentru identificarea agentului patogen, apoi administrarea de calmante, medicamente diuretice, antibiotice.
Colica Renala
Colica renala este boala datorata migrarii unui calcul renal din rinichi la nivelul ureterului. Acesta se contracta si se irita incercand sa impinga calculul in vezica urinara. Simptomele acestei boli sunt dureri puternice in zona abdominala, dar si in spate, in zona genitala etc.; urina eliminata este in cantitate redusa fata de situatia normala si inchisa la culoare datorita sangelui pe care-l contine. Tratamentul consta in calmante, repaus, regim alimentar cu hidratare intensa pentru a favoriza eliminarea calculului, in situatia in care calculul nu se elimina trebuie intervenit chirurgical.
Obezitatea endocrina
Obezitatea endocrina se caracterizeaza printr-o ingrasare exagerata datorata dereglarii activitatii unor glande endocrine, asociata sau nu cu supraalimentatia. Astfel, poate fi cauzata de hipofunctia si hiperfunctia hipofizara, hipofunctie tiroidiana, hipofunctie sexuala. Simptomele sunt evidente, dar se impune analiza hormonala a sangelui si urinei pentru a avea certitudinea naturii endocrine a obezitatii. Tratamentul este de natura hormonala si este asociat cu un regim alimentar corespunzator si activitate fizica.