Ce este acneea – Tratament acnee

Ce este acneea – Tratament acneeAcneea este dermatoza provocata de inflamarea porilor formand astfel acele puncte negre sau albe, cosuri si chiar chisturi sau noduli. Acneea juvenila apare la aproape 80% dintre adolescenti si este destul de pronuntata si suparatoare. Desi nu este o boala grava este destul de greu de vindecat si uneori poate produce cicatrici permanente.

La majoritatea adolescentilor acneea dispare in jurul varstei de 19 ani fara sa lase cicatrici. Acneea poate fi raspandita pe toata fata sau pe parti ale fetei, de exemplu poate fi mai pronuntata pe frunte sau obraz.

 

Tratament pentru acnee

 

Pentru o acnee usoara puteti folosi produse cosmetice anti-acnee de curatare care contin sulf, benzoil peroxid, acid salicilic. Folositi si produse exfoliante pentru a elimina celulele moarte. Gasiti in farmacii produse speciale de curatare pentru acnee si anume, gel, sapun si creme care va vor ajuta sa scapati de aceasta problema.

Pentru o acnee mai grava puteti consulta medicul in vederea prescrierii unor antibiotice. Antibioticele va vor ajuta in indepartarea bacteriilor si reducerea inflamatiei.

Un alt tratament pentru acneea severa este Roaccutan (administrare orala) sau Isotrexin (unguent). Pentru aceste produse trebuie consultat medicul periodic pentru ca pot exista efecte secundare grave. Nu se administreaza femeilor gravide si nici nu e indicat sa ramaneti insarcinata pe perioada tratamentului.

Tratament naturist pentru acnee

 

Pentru cei care vor sa incerce remediile naturiste impotriva acneei va prezentam cateva metode care vor da rezultate.

1.Puteti incerca un tratament cu vitamine, si anume vitaminele A (50.000 UI de vitamina A, de 3 ori pe zi) si B3, tratament ce trebuie urmat timp de o luna.

2.Zincul va poate ajuta si el in tratarea acneei si se administreaza 50 mg de trei ori pe zi timp de o luna si ulterior daca medicul considera astfel, doza se va reduce la 25 mg.

3.Coaja de portocala s-a dovedit destul de eficienta in tratarea acneei. Coaja rasa se amesteca cu apa si se aplica pe zonele afectate de acnee.

4.Zeama de lamaie va face minuni daca este aplicata pe zona afectata timp de o ora, dupa care se spala cu apa calda.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.