Cum tinem coxartroza sub control ?

coxartroza

Coxartroza duce la o scadere a calitatii vietii personale afectate de boala, aceasta nemaiputand sa-si desfasoare activitatile curente. Specialistii in kimioterapie au un rol important in controlul acestei afectiuni, sfatuind pacientii ce exercitii fizice sa faca pentru mentinerea mobilitatii articulare si pentru prevenirea contracturilor sau atrofiilor musculare.
De asemenea, este foarte important ca persoana care sufera de coxartroza sa poarte un baston adecvat pe care sa se sprijine pe aceiasi parte si o incaltaminte ortopeidca, daca exista o inegalitate intre lungimea membrelor inferioare. Corectarea greutatii corporale este si ea utila.

Tratamentul contribuie la mentinerea mobilitatii

Terapia recomandata in coxartroza are scopul de a calma durerea si de a mentine mobilitatea si functia articulatiei coxofemurale. Tratamentul medicamentos consta in administrarea de antalgice uzuale de tipul acetaminofenului sau a analgeticelor opioide de tipul tramandolului sau altor opoide.

Acestea din urma trebuie luate pe perioade scurte de timp si doar in cazul durerilor foarte mari, ce nu au putut fi controlate prin alte mijloace terapeutice (antuiinflamatoare nonsteroidiene). In ceea ce priveste medicatia patogenica, aceasta reprezinta teroretic terapia ideala si vizeaza prevenirea degradarii articulare si refacerea cartilajului articular.

In general, se folosesc derivati de glucozaminosuflat, condroitin sulfat, diacerin sau piascledine.Totusi, eficacitatea preparatelor nu este inca pe masura asteptarilor. In anumite situatii se poate apela si la administrarea intrarticulara a unor preparate cortizonice sau de acid hialuronic. Tratamentul chirurgical este cel care amelioreaza spectaculos calitatea vietii pacientilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *