Flatulenta si Aerofagia

Prezenta gazului in stomac sau intestine apare sub forma de eructatie, balonare si flatulenta.

Simptome flatulenta si aerofagia

  • aerofagia : abdomen dureros, destins si dificultati in eliminarea gazului.
  • eructatie si flatulenta.

Apelati la medic
Plantele pot fi utilizate pentru a trata acest tip de tulburare doar daca medicul decide ca nu are o cauza grava.

Cauze flatulenta si aerofagia

Aerofagia si balonaea survin cand mancati prea repede si inghititi aer in acelasi timp cu mancarea sau daca beti o bautura acidulata la masa. Poate de asemenea sa se datoreze mestecarii insuficiente a alimentelor. Persoanele care sunt anxieoase si nu mesteca bine mancarea sunt cele mai expuse la acest disconfort.

Anumite alimente, cum ar fi usturoiul, fasolea, mazarea, varza, alimentele dulci sau cantitatile mair de legume sua fructe crude produc mai mult gaz decat altele. Flatulenta poate fi si rezultatul activitatii excesive a bacteriilor din colon. De asemenea, infectiile intestinale, profilerarile bacteriene la inceputul gastenteritei pot fi deseori cauza. Flatulenta poate urma constipatiei si blocajului sau paraliziei intestinale. Este frecventa printre persoanele anxioase si stresate.

Tratamente naturiste recomandate in flatulenta si aerofagia:

Plantele antispastice, carminative (faciliteaa eliminarea gazului intestinal), sedative si care ajuta digestia sunt utile in tratarea acestor simptome.
chimen – infuzati 1-5 grame de seminte macinate intr-o cana de apa clocotita timp de 10-15 minute. Impartiti aceasta cantitate in 3 doze, raciti si beti inainte de mese.
coriandru – infuzati 10 -30 de grame de seminte zdrobite intr-un litru de apa clocotita timp de 10 minute, apoi strcurati. Beti 1 cana dupa fiecare masa.
menta – infuzati 2 – 4 grame de planta uscata intr-o cana de apa clocotita timp de 10 minute, apoi strecurati. Beti 3 cani pe zi, dar ecitati sa beti la culcare.
maghiran – infuzati 1 – 2 lingurite de planta uscata intr-o cana de apa clocotita timp de 5 – 10 minute, apoi strecurati. Beti 3 cani pe zi.
papaya – trablete de papaiana, luate conform instructiunilor producatorului.

Alte masuri pentru flatulenta si aerofagia:

  • consumati cantitati mici de alimente la o masa, mestecand bine inainte sa inghititi.
  • evitati bauturile racoritoare si guma de mestecat.
  • inmuiati fasolea, lintea si alte legume in apa cu o seara inainte de a le gati, pentru a reduce tendinta lor de a produce gaze.
  • redueti consumul de zahar si alimente cu amidon.
  • fibrele sunt cele mai importante pentru sanatate, deci este esential sa nu le evitati pe motiv ca produc gaze. Incercati diferite tipuri de fibre, unele s-ar putea sa se adapteze mai bine organismului decat altele. Incepeti cu cantitati mici de fibre zilnic si cresteti cantitatea pe masura ce le tolerati mai bine.
  • alegeti o forma de exercitiu fizic regulat, cum ar fi mersul.

One thought on “Flatulenta si Aerofagia

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *