Hemoroizi

Toti cei care au suferit de hemoroizi stiu cat de dureros si frustrant este si din pacate aceasta afectiune este intalnita la peste 75% din persoanele cu varsta pana in 50 de ani. Este un numar destul de mare, insa problema este cei mai multi dintre ei nu gasesc niciodata un tratament pentru hemoroizi care sa aiba efect pe termen lung si sa ii scape de problema.

Cum se clasifica hemoroizii ?

Hemoroizii se clasifica in doua categorii in functie de originea acestora:

Daca acestia apar in afara anusului sunt numiti hemoroizi externi. Acestia sunt foarte usor de depistat, simtomele principale fiind : mancarimile si sangerarile anale.

Hemoroizii interni se gasesc in interor si in rect, iar depistarea lor se face putin mai greu. Unul din simptomele frecvent intalnite in cazul celor care sufera de hemoroizilor interni este scaunul cu sangerari. Se pot observa dungi de culoare rosu de deschis pe hartia igienica sau sange pe vasul de toaleta.

Probabil multi dintre voi se intreaba care sunt cauzele hemoroizilor si ce tratament hemoroizi este indicat de catre medici. Ei bine, principalul factor care duce la aparitia hemoroizilor este reprezentat de presiunea aplicata pe venele din zona rectala. Aceasta presiune poate avea la randul ei mai multe cauze cum ar fi: sarcina, obezitate sau statul prea mult in picioare. Apritia hemoroizilor poate fi influentata de asemenea de factori de igienici.

Pentru tratarea hemoroizilor putem apela incepand de la creme speciale, injectarea prin scleroterapie, fotocoagulare cu infrarosu, laser de coagulare pana la operatie care reprezinta ultumul stagiu de aparare impotriva hemoroizilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *