Hepatita cronica

Ce este hepatita cronica ?

Hepatita cronica este o boala al carei mers poate fi oprit printr-un tratament supravegheat de medic si urmat cu strictete de bolnav. Hepatita cronica apare dupa hepatita epidemica, dupa o malarie netratata si uneori dupa un sifilis neingrijit la timp sau tratat pe jumatate. O cauza frecvent ramane insa abuzul de bauturi spirtoase. Tuica, lichiorurile, rachiul, vinul si chiar berea, in cantitati mari sau repetate, intoxica intreg organismul, fiind daunatoare mai ales pentru ficat. Evident ca diversele cauze de hepatita cronica se pot aduna cate doua sau chiar trei, la aceeiasi persoana.

Cum actioneaza hepatita cronica ?

Ele actioneaza printr-un mecanism oarecum asemanator. Ficatul se congetioneaza marindu-si volumul. Sub influenta toxicului sau agentului patogen, celulele hepatice se distrug, locul lor fiind luat de tesut conjunctiv cicatriceal. In aceste imprejurari, graimile, aduse la ficat prin alimentatie si care in mod normal se ard pentru nevoile organismului, tind sa se depuna in acest organ, incarcandu-l si impiedicandu-l sa functioneze corect. Ficatul continua sa se sclerozeze in portiuni intinse, adica sa sufere un proces lent de inlocuire a tesutului hepatic cu tesut conjunctiv, ceea ce ii distruge treptat structura normala. Daca procesul merge mai departe, intreg ficatul se sclerozeaza, arhitectura normala a organului se distruge si apare ciroza hepatica.

Aceste tulburari au urmari grave asupra intregului organism. Se modifica treptat compozitia sangelui , functia rinichilor, circulatia si nutritia generala a bolnavului. Bolnavul se simte obosit dupa cel mai mic efort. El se plange adesea de balonari abdominale, de jena dureroasa in regiunea ficatului si de senzatia de gust rau in gura, mai ales diminata. Pofta de manare scade si adesea apar scaune diareice. Uneori reapare icterul.

Cum se vindeca hepatita cronica ?

Toate aceste tulburari se pot vindeca, in special daca tratamentul este inceput la vreme si urmat sistematic si cu perseverenta pentru a opri evolutia hepatitei cronice si a impiedica aparitia cirozei.

0 thoughts on “Hepatita cronica

  • Tatal meu a fost diacnosticat cu hepatita cronica netratabila de circa cinci luni in fiecare luna isi face analize si schimba tratamentul medicii spun ca analizele sunt mai bune dar el nu tine cura iar cand termina tratamentul mai bea si cate o bere are 56 ani as vrea sa stiu daca o sa aiba toata viata sau se poate trata si cu ceaiuri naturiste.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *