Informatii de baza despre hemoroizii procidenti

Informatii de baza despre hemoroizii procidentiUn hemoroid procident este stadiul cel mai avansat al bolii si de obicei cel mai dureros.
Un hemoroid este un mic buzunar care se dezvolta atunci cand o vena din apropierea rectului a fost supusa unei presiuni prea mare. De obicei apar la femei insarcinate, persoane obeze sau la oricine care are o alimentatie necorespunzatoare si constipatie cronica. Tratamentul pentru hemoroizii procidenti este necesar atunci cand vreti ca durerea si mancarimea din zona rectala sa dispara.

 

Exista o serie de stadii prin care trece un hemoroid. La inceput poate aparea in interior, creand senzatia de durere si arsura la defecatie. In timp poate incepe sa iasa in exterior, pana cand devine un hemoroid procident in toata regula.

Se disting patru grade in evolutia bolii hemoroidale:

Gradul 1 – hemoroizi neprocidenti
Gradul 2 – hemoroizi procidenti dupa defecatie, dar reductibili spontan
Gradul 3 – hemoroizi procidenti, reductibili numai manual
Gradul 4 – hemoroizi interni procidenti, ireductibili

Tratamentul pentru hemoroizi procidenti este dificil de vreme ce nu exista remediu pentru toate cazurile. Chiar si asa, exista metode care va pot ajuta sa ameliorati simptomele pana cand dispar hemoroizii.

Iti poti da seama daca un hemoroid este procident daca il poti vedea sau simti la pipaire. Ar trebui sa arate ca o mica umflatura albastruie care atarna de o bucata de piele si este foarte sensibila la atingere. Doctorul poate sugera un tratament care consta in strangularea hemoroidului, taindu-i acestuia rezerva de sange. Astfel, acesta se reduce in marime sau chiar dispare.

In procedeul de strangulare se foloseste de obicei o banda de cauciuc care, asa cum am mai spus, taie circulatia sangelui dinspre vena principala spre hemoroid. Desi procedura este uneori dureroasa, tesutul cicatrizat care se formeaza astfel impiedica aparitia unui alt hemoroid in aceeasi zona.

Mai exista o serie de tratamente pentru hemoroizii procidenti, dar s-ar putea sa dureze ceva vreme pana ca hemoroidul sa dea semne de vindecare, din cauza stadiului prea avansat in care se afla. Pastrati hemoroidul curat facand frecvent bai caldute si utilizand servetele medicale speciale. Ele vor ajuta si la ameliorarea mancarimii, asa ca veti avea mai putine griji pe durata zilei.

S-ar putea sa ajungeti sa urati toaleta de fiecare data cand o folositi. Desi poate fi dureros, ar trebui totusi sa incercati sa o folositi la fel de des ca in mod normal. Se recomanda procurarea unui colac de WC special pentru tratarea hemoroizilor, pentru ca drumurile la baie sa nu fie atat de dureroase.

Daca hemoroidul persista in ciuda faptului ca urmati tratament, duceti-va din nou la doctor. In cazul in care durerea sau mancarimea devin de nesuportat la un moment dat ar trebui sa sunati medicul imediat.
Daca sunt serios si constant in efortul dumneavoastra de a scapa de hemoroizi, ceea ce am scris in acest articol va va ajuta foarte mult. A scapa de durere si disconfort nu trebuie sa fie dificil sau confuz deoarece exista produse care chiar functioneaza.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *