Sancrul moale

Sancrul moale este o boala venerica provocata de asa-numitul bacil Ducrey. Foarte raspandita in tara noastra pana imediat dupa cel de al doilea razboi mondial, aceasta afectiune a disparut astazi aproape cu desavarsire, pe de o parte datorita masurilor energice interprinse de forurile noastre sanitare in actiunea de prevenire si combatere a bolilor venerice si pe de alta parte datorita  sensibilitatii foarte mari a bacilului Ducrey fata de preparatele sulfamidate, ceea ce a permis aplicarea precoce si eficienta a unui tratament radical.

Despre sancrul moale

Sancrul moale se caracterizeaza printr-o ulceratie dureroasa, cu marginile neregulate dezlipite si fundul murdar, acoperit de puroi si resturi de tesuturi distruse, situata in imensa majoritate a cazurilor in regiunea organelor genitale. Ulceratia apare la cateva zile dupa un raport sexual infectant. Daca nu este tratata, se mareste din ce in ce mai mult, putand atinge dimensiunea unei monede sau chiar mai mare, fara sa prezinte tendinta de vindecare spontana. In unele cazuri mmicrobii patrund in caile limfatice, provocand o limfangita si ajung la ganglionii inghinale unde formeaza o colectie purulenta (adenita) care curand se sparge lasand sa se scurga la suprafata un puroi cremos, hemoragic, foarte contagios.

Durerea mare care insoteste sancrul moale impiedica in general pe bolnav sa aiba raporturi sexuale si-l determina sa se prezinte la consultatiile de specialitate, fapte care au usurat actiunile antiepidemice impotriva acestei boli.

0 thoughts on “Sancrul moale

  • ma numesc dima bogdan am 21 de ani si sunt din bucuresti,si din ce am citit eu pana acu banuiesc ca am sancrul moale si nu stiu cum sa fac sa imi treaca la mine se prezinta tot o”buba” cu mijlocul alb si prezinta dureri deocamdata nu este chiar asa de mare este aproximativ ca si ( 0) zeroul din paranteza.si sincer sa fiu imi este friica sa ma duc la un control pentru ca am o cunostiinta care sa imbolnavit la spital cu o problema asemanatoare .imi puteti da un sfat sau un tratament sigur?va multumesc si astept un raspuns concret

  • Trebuie sa mergi la control, nu poti sa iti pui tu diagnostic, de tratament nici nu poate fi vorba, mergi la o clinica privata da iti este frica de cele mai putin pretentioase.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *