Tuberculoza urinara

Cand si la cine apare tuberculoza urinara ?

Tuberculoza urinara apare in general la bolnavii care au avut parte in trecutul lor de o alta localizare cunoscuta a tuberculozei, ceea ce orienteaza diagnosticul. La aproximativ o treime din bolnavi nu se gaseste o tuberculoza in antecedente.

Simptomele principale in tuberculoza urinara sunt:  stare subfebrila, transpiratii, vagi dureri lombare sau colici renale (cand se angajeaza un cheag in uter), uneori hipertensiune arteriala, urinari tulburi, hematurie, sindrom cistic (urinari dese, dureri la urinat etc). In urina se gasesc albumina, numeroase leucocite, numeroase hematii si se izoleaza bacilul Koch. Uneori pentru precizarea diagnosticului, sunt necesare examene speciale (urografie, cistoscopie).

Evolutia in tuberculoza urinara

Evolutia este conditionata de momentul descoperirii bolii. Cand aceasta este tardiva se poate instala insuficienta renala atat prin sclerozarea rinichiului, cat si prin obstacolul realizat in scurgerea urinii de stenozele uretrale determinate de tuberculoza. Bineinteles, evolutia in tuberculoza urinara este conditionata si de corectitudinea cu care se urmeaza tratamentul.

0 thoughts on “Tuberculoza urinara

  • O intrebare am ce ma roade foarte tare!
    Eu uriner foarte des adica des!!!am fost la spital si mi s a facut ecografie abdominala prin care reiese ca atunci cand urinez nu eliberez tot! cica ar fi o piatra care blocheaza vezica!(deoarece s a descoperit ca am pietre la rinichi!
    Ideea e ca ,ca si sfat am primit sa mananc multe lamai(care strica dintii) si sa ma feresc de frig si condimente,dar…varianta a doua ar fi ok ,adica pot supravietuii fara condimente,dar de hibernat iarna in casa nu am cum!!!ce ma sfatuiti?un medic particular cu care as putea vb,ca asa poate ar avea timp de mine!

    multumesc

  • Am avut o problema similiara, am mers pe tratament medicamentos, rezultat probleme cu dantura. Am renuntat la medicamente si am mers doar pe infuzii, coada soricelului, cozi de cirese, etc. Si in plus am inceput sa consum bere fara alcool, nu stiu ce m-a ajutat mai mult dar acum sunt ok.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *