Ulcerul Peptic

O leziune cu diametrul de aproximativ 10 – 25 mm in mucoasa esofagului, a stomacului sau a dudeonului poarta numele de ulcer peptic. Ulcerul apare ca rezultat al unei eroziuni produse de actiunea sucului gastric acid. Ulcerele peptice sunt azi mai putin frecvente, intrucat o gama mai larga de medicamente antiacide sunt disponibile fara prescriptie.

Simptome in ulcerul peptic

  • durere epigastrica sub stern, in cavitatea stomacului, la 30 – 60 minute dupa mese.
  • senzatie de arsura (Greutate, durere ca o arsura in capul pieptului).
  • greata si varsaturi.
  • scaune negre, datorita prezentei unei cantitati mare de sange digerat.

Apelati la un medic sau la un specialist in medicina plantelor

  • se recomanda un consult medical, pentru a diagnostica si trata corect afectiunea.

De ce apare ulcerul peptic ?

Aparitia unui ulcer peptic se asociaza cu factori care includ suprasolicitarea in munca, anxietatea, fumatul, consumul de alimente picante si infectia cu bacteria Helicobacter pylori. Anumite tipuri de medicamente, cum sunt antiinflamatoarele sau cortizonul, pot fi de asemenea raspunzatoare.

Tratamente naturiste pentru ulcer peptic

Atentie ! Nu folositi simultan plantele din lista urmatoare.

– musetel – infuzati un pliculet de flori uscate intr-o cana de apa clocotita timp de 10 minute. Beti 3 cani pe zi inainte de mese.
– levanda – infuzati 2 – 3 grame de flori uscate intr-o cana de apa clocotita timp de 5 – 10 minute. Beti 1/2 cana, de 2 ori pe zi.
– ronita – infuzati 2-3 grame de frunze uscate intr-o cana de apa clocotita timp de 5 minute. Strecurati. Beti o cana la pranz si una seara, dupa mese.
– portocal amar – infuzati 20 grame de flori uscate in 150 ml de apa clocotita timp de 5 minute. Beti seara, chiar inainte de culcare.
– cretusca – extract lichid, echivalentul a 2 – 5 grame de planta uscate, de 3 ori pe zi.
– ulm american – 1 lingurita de pulbere de ulm american amestecata cu 1/4 cana de apa si bauta de 3 ori pe zi inainte de mese, impreuna cu un pahar suplimentar de apa.

Alte recomandari in ulcerul peptic:

  • mestecati bine mancarea, mai ales daca alimentele sunt crude, si mancati incet.
  • luati mese mai mici si mai dese – mancarea este cea mai buna pentru a tampona ecesul de acid.
  • daca va place mancarea condimentata, folositi mai degraba condimente sub forma de pulbere, decat condimente proaspete, deoarece sunt mai putin iritante pentru stomac.
  • mancarea grasa sau acida poate agrava simptomele.
  • incercati sa evitati situatiile stresante.

Stiati ca ulcerul peptic ?
Descoperirile asocierii dintre ulcerul peptic si Helicobacter Pylori a marcat inceputul unei noi etape terapeutice. Cercetarile au aratat ca substantele derivate din plante pot inhiba bacteria. Acest lucru a condus la dezvoltarea unor tratamente fara antibiotice pentru ulcerul peptic. Printre plantele care inhiba H. Pylori se numara usturoiul, scortisoara, musetelul, galbenelele si aromele de menta si chimen.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.