Combaterea transpiratiei

Combaterea transpiratiei picioarelor

La iesirea din pori transpiratia este putin mirositoare dar, dupa un timp, mirosul devine neplacut, datorita descompunerii amoniacale provocata de anumiti microbi, in special la picioare. Transpiratia exagerata a picioarelor va fi combatuta prin spalarea lor cu apa rece si sapun – cel putin de doua ori pe zi, urmata de clatirea cu apa cu otet pentru a impiedica dezvoltarea microbilor care provoaca mirosul neplacut al picioarelor. Apoi se sterg bine, se lasa sa se usuce si se pensuleaza cu o solutie antisudoripara dezinfectanta si dezodorizanta.

Dupa 10 minute se recomanda pudrarea picioarelor cu o pudra sicativa, absorbanta si dezinfectanta: acid salicilic 1g, acid boric 15 g, oxid de zinc 15 g, talc 70g. Cu aceasta pudra se va pudra si talpa ciorapilor. Daca pielea picioarelor prezinta crapaturi sau rrosaturi se vor evita solutiile continand formol, preferandu-se cremele (crema Nivea pentru picioare sau Podeol). Se mai pot folosi pastele cu hexametilentetramina care se aplica pe piele dupa baia acida. Sub actiunea acizilor, acest produs se descompune, punand in libertate formolul.

Combaterea transpiratiei subsorilor

In cazul transpiratiei exagerate a subsorilor se va urmari in special inlaturarea mirosului neplacut, in care scop putem folosi solutii dezodorizante. Produsele vor fi aplicate pe pielea bine spalta cu apa si sapun si clatita cu apa acidulata. Se lasa sa se usuce solutia, apoi se pudreaza cu talc 50g, amestecat cu acid boric 10g. Daca obisnuim sa ne radem parul de la subsori, pentru a evita iritarea, inrosirea sau infectarea acestor regiuni, vom aplica produsele antisudoripare numai dupa 24 de ore de la terminarea opreatiei sau aplicam produsul si apoi radem parul. Aceste regiuni fiind sensibile, vom evita folosirea lotiunilor continand formol. Totodata se va evita purtarea obiectelor de imbracaminte impermeabile, care ingreuneaza evaporarea transpiratiei.

Persoanele al caror obraz transpira din abundenta vor lotiona fata o data sau de doua ori pe zi cu o solutie cintinand: apa distilata 250 g, ticnitura benzoe 6,5 g, alaun 5 g.

One thought on “Combaterea transpiratiei

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *