Fiti mereu activi !

Chiar daca treptat agilitatea omului varstnic scade, miscarile devin mai lente si mai prudente, viata activa si munca potrivita nu trebuie parasite. Tineti minte ca „nici un lenes nu a ajuns pana la adanci batraneti; toti cei care au ajuns acolo au dus o viata foarte activa”. Munca este atat o necesitate fiziologica cat si spirituala, prin satisfactia deosebit de importanta a constiintei utilitatii noastre permanente.

In felul acesta se pastreaza capacitatea indelungata a fortelor, echilibrul sanatatii si o minte clara pana la adanci batraneti.

Daca ne-am deprins sa avem in tot timpul vietii o activitate predominant fizica, a o opri brusc pentru ca ne-am pensionat este foarte gresit, caci influenta lipsei miscarii in viata noastra duce la imbatranirea muschilor, vaselor, articulatiilor si ligamentelor. Pentru un om harnic nu este greu sa-si gaseasca de lucru prin curte, in gradina, prin asa etc. Este mai daunator sa nu duca nici un fel de activitate.

Pentru cei ce depun in continuare o munca fizica chiar la o varsta mai inaintata trebuie sa tina cont de urmatorul sfat: MUNCITI RATIONAL SI ODIHNITI-VA SUFICIENT !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.