Masajul Anticelulitic

Celulita reprezinta un aspect inestetic care nu poate fi inlaturat printr-o dieta normala si impotriva caruia trebuie luptat schimband stilul de viata, corectand modul de alimentatie si apeland la tratamente estetice. Ea poarta numele de lipodistrofie localizata si indica prezenta unor pernite de tesut deformat distribuite in unele parti ale corpului. Celulia predomina in zona inferioara si superioara a genunchilor, pe burta, solduri si fese, pe brate si in zona superioara a spetelui.

Cauzele care duc la formarea celulitei sunt multiple : tensiunea, oboseala, o alimentatie incorecta, o respiratie insuficienta, o viata sedentara, lipsa exercitiului fizic, dar se formeaza si din cauza prezentei esterogenilor in organismul femeilor.

Metodele de indepartare a celulitei sunt multiple, insa ne vom opri in cele ce urmeaza la masajul anticelulitic (celulita poate fi redusa considerabil, iar in unele cazuri, chiar eliminata). Anumite miscari ale masajului sunt deosebit de eficiente : ciupiturile usoare, framantatul lent si profund in forma de S, presiunile profunde ritmate in directia canalelor limfatice inghinale. Ciupiturile usoare serversc la pregatirea pielii pentru masajul care va urma. Framantatul in forma de S, apucand o cuta conjunctiva si presiunile servesc la „ruperea” acumularilor celulitice si la dizolvarea acestora.

Presiunile profunde, la sfarsitul unui masaj anticelulitic acasa, servesc la ghidarea eliminarii rezidurilor spre deschiderea canalelor inghinale.Aparatele mecanice servesc la tratarea tesuturilor conjunctive cutanate, la stimularea circulatiei sangvine si la relaxarea tensiunilor musculare.

In cazul in care aveti posibilitatea, este foarte util si recomandat sa va rugati partenerul sa va faca masaj anticelulitic  de cel putin 4 ori pe saptamana. Pe langa faptul ca veti economisi bani si timp, a face masaj anticelulitic acasa este mult mai la indemana si va veti simti mult mai il largul dumneavoastra acasa.

Paragilul (parafango), gelurile cu particule abrazive, cremele anticelulitice pe baza de ardere, gomajul practicat cu perii aspre care duce la indepartearea celulelor moarte si oxigenarea celulelor, exercitiile fizice, sauna umeda si uscata, jacuzzi, hidromasajul, electrostimularea, toate acestea, impreuna cu o alimentatie sanatoasa bazata pe vitamine compusa din fructe legume, carne alba (peste sau pui) fiarta, fripta, 2 l apa pe zi, ajuta la eliminarea celulitei. Sunt foarte importante gandirea pozitiva, indepartarea stresului si oboselii, respiratia normala si orele de somn cuprinse intr 6 – 8 ore pe zi.

0 thoughts on “Masajul Anticelulitic

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *