Metode moderne de a ne pastra tineretea

Medicina si Tineretea
Medicina si Tineretea

Chirurgia plastica nu este singura metoda de a ne reda tineretea. In prezent exista programe antiaging care abordeaza procesul global de imbatranire a organismului.

Orice program antiimbatranire trebuie sa inceapa de la stabilirea varstei biologice a organismului ” Cu totiiavem o varsta cronologica si una biologica, ce se refera la starea organica, somatica si psihica.  Efectele unei terapii antiaging pot consta in intinerirea unei persoane in medie cu 10 ani dupa un tratametn de 6 luni” explica medicul geriatru Adrian Stanescu, directorul clinicii antiaging Sansage.

Dar pentru a aplica procedeurile antiaging este necesara evaluarea starii organismului de catre o echipa de specialisti. Astfel, varsta biologica este evaluata de catre gerentolog, histopatolog si estetician, varsta metabolica de catre nutritionist, iar varsta psihologica de catre psiholog.

Toate aceste date sunt cumulate cu indicii pe care biomarkerii de varsta din analizele de sange le ofera specialistilor. Pe baza tuturor acestor evaluari se stabileste profilul de varsta al fiecaruia si plecand de la aceasta varsta reala, adesea diferita de cea cronologica, se decide care vor fi strategiile antiaging potrivite respectivei persoane.

Cum abordam procesul de imbatranire

Strategiile antiaging complete presupun potrivit specialistului clinicii Sansage, recomandari in privinta stilului de viata, medicatie specifica, ce include administrarea de medicamente care hranesc tesuturile (medicatie eutrofica) de antioxidanti (care neutralizeaza efectul factorilor nocivi din mediu) si de tratamente hormonale, daca este cazul. In plus, nutritionistul realizeaza un plan de dieta si face recomandari in privinta alimentelor permise si acelor interzise.

Medicul estetician la randul sau face propunerile sale de intinerire fie prin terapii invazive, de tipul chirurgiei estetice, fie minim invazive ca injectiile cu botox sau cu acid hialuronic.

Si terapia psihologica este inclusa in programele antiaging, deoarece atitudinea contribuie la mentinerea tineretii.

Pielea, in prim-plan

Persoanele car urmeaza astfel de tratamente constata imbunatatirea calitatii vietii, au o speranta de viata crescuta si traiesc fara diazabilitati fizice si psihice, deoarece previn tin timp bolile. Deocamdata in Romania in topul celor mai solicitate tratamente antiaging se afla cele de la nivel cutanat, care constau in ijectarea cu acid hialuronic pentru umplerea ridurilor profunde, iar tratamentul medicamentos cosnta in administrarea de antioxidanti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.