Pielea deshidratata

Deshidratarea este un fenomen care poate surveni indiferent de celelalte caracteristici ale pielii. Este adevarat ca cea mai lovita de acest neajuns este pielea uscata, fina are nu se poate apara suficient impotriva uscaciunii. Ea se prezinta ca o piele ridata, stearsa si ofilita. Prinsa itnre degete, se dovedeste lipsita de suplete si elasticitate si are adsesori reactie alcalina.

Om gemeral pielea deshidratata este saraca in apa datorita diferitilor factori externi si interni. Dupa prima categorie putem cita caldura, baile de soare prelungite, frigul si vantul, iar dintre factorii interni, tulburarile glandelor suprarenale si ale tiroidei.Alte cauze care pot provoca micsorarea cantitatii de apa sunt: hrana rau echilibrata, absorbita prea repede, nervozitatea, insomnia, excesul de tutun si alcool, neingerarea de lichide (in timpul curelor de slabire). La peste 40 de ani recuperarea apei pierdute se face mai greu.

Ca tratament extern se impune in asemenea cazuri inmuierea pielii cu lotiuni (niciodata alcoolice) continand ape de flori si cu cumprese caldute cu infuzie de museetel sau nalba. Folosirea cremelor hidratante (emulsii de ulei in apa) contribuie substantial la hidratarea pielii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *