Procesul de depilare

Indepartarea surplusului de par inestetic poate fi efectuata prin depilare, operatie care se realizeaza cu ajutorul depilatoarelor pe baza de rasini sau pe baza de sulfuri, sau prin procedee electrice. Depilatoarele pe baza de rasini actioneaza in mod mecanic, prin smulgerea firelor de par.

Putem prepara un depilator din colofoniu 500g si ceara galbena 125 g. Cearap oate fi inlocuita cu parafin solida. Deoarece operatie de smulgere a firelor de par este dureroasa, persoanele mai sensibile pot adauga in amestec, anestezina in proportie de 2%. Se topesc ingredientele intr-o baie de apa, se lasa sa se racasca atat cat este necesar, apoi aplicam fasii in directia cresterii parului. Indepartam fasaia printr-o miscara brusca tragand-o in sens invers aceluia in care am aplicat-o. Dupa terminarea operatiei, pielea se dezinfecteaza cu alcool si se pudreaza cu talc.

Depilatoarele chimice se pot prepara din sulfura de sodiu, calciu, bariu sau strontiu. Actiunea lor se datoreste hidrogenului sulfurat care se degasa in timpul aplicarii. Utilizarea acestor depilatoare trebuie fauta cu atentie, deoarece hidrogenul sulfurat este o substanta toxica si poate provoca, printre altele, si dizolvarea unghiilor. Pentru a preeni asemenea neajunsuri vom aplica depilatorul chimic numai cu mainile protejate de manusu de cauciuc. De asemenea vom avea grija sa stabilim, mai intai pe o portiune mica, timpul necesar pentru depilare si sensibilitatea pielii, in scopul de a evita iritarea pielii.

Indepartarea depilatorului se face spaland portiunile respective cu apa rece, acida (la 1 litru apa, 1 lingura otet). Se unge apoi pielea cu o crema de zi si se pudreaza. Toate aceste depilatoarea se folosesc sub forma de pasta, obtinuta prin amestecarea prafului respectiv cu apa obisnuita. In comert se gasesc o serie de depilatoare destul de eficiente cu un raport calitate / pret cum ar fi: Nivea, Farmec etc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *