Antidepresivele si Menopauza

Antidepresivele pot atenua simptomele depresiei majore care se intalneste cel mai adesea in experienta femeilor cu menopauza, potrivit unui studiu publicat astazi coordonat de un cercetator de la Universitatea Virginia Commonwealth.

Aceasta cercetarea a comparat eficacitatea si siguranta antidepresivelor cunoscute sub numele e Pristiq, intr-un studiu dublu-orb condus de Susan G. Kornstein, profesor de psihiatrie s iovstetrica / ginecologie la scoala de Medicina VCU. Acesta a fost publicat si in „Journal of Clinical Psychiatry”.

In statele unite, depresia este de aproximativ doua ori mai intalnita la fmei decat la barbati. Mai mult de 20 % din femei vor experimenta depresia in cursul vietii lor. Aceasta depreseie in majoritatea cazurilor pare a fi influentata de evenimentele de reproductie ca ciclul menstrual sau perioada dupa nastere si menopauza.

Cercetarile, inclusiv activiteatea lui Korenestein au demonstrat ca femeile pot raspunde la antidepresive diferit fata de barbati si de asemenea pot raspunde diferit la aceasta medicamentatie in momente diferite ale vietii lor. Kornstein este un cercetator recunoscut pe plan international in domeniul sanatatii mintale a femeilor si depresiei la VCU care studiaza modul in care depresia afecteaza femeile de-a lungul vietii lor si influienta ciclului menstrual si al menopauzei cu privire la starea de depresie si tratamentul depresiei.

Unele femei acuza schimbari de dispozitie, iritabilitate, anexie si depresie in perioada de dinaintea perioadei de menopauza, numita premenopauza. Motivul acestor probleme emotionale nu este cunoscut, dar scaderea nivelului de esterogen care de obicei apare in perioada premenopauzei si menopauze poate afecta starea de spirit. Tranzitia catre menopauza s-a dovedit a fi o perioada cu risc ridicat de depresie majora, atat la femeile cu sau fara antecedente de depresie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *