Vaccinul Anti – Cancer

Este una dintre cele mai importante realizari pentru sanatatea femeilor. Aprobat deja de FAD (Federal Drug Administration, vaccinul anti-HPV este eficient in proportie de aproape 100% impotriva celor doua tipuri de Papilloma care dau batai de cap oncologilor si a altor doua care sunt asociate cu majoritatea cazurilor de negi genitali. Se administreaza in trei doze la intervale de sase luni. Primele vizate sunt fetele cu varste cuprinse intre 9 si 26 de ani. Pentru o mai buna protectie, e mult mai eficient inainte de a-si incepe viata sexuala. Pentru ca cea mai mare parte a femeilor trecute de 26 de ani au fost deja expuse la virus, in cazul lor vaccinul nu mai este eficace. Oricum, el a fost testat doar pe reprezentantele sexului frumos de pana la 27 de ani, deci nu exista date referitoare la efectul sau asupra celor care au depasit acest prag.

Daci si tu parte din cel din urma grup ? Atunci ia aminte la cele ce urmeaza : unii ginecologi sunt de parere ca si tu ar trebui sa-ti administrezi „leacul” magic. Desi e posibil sa fi contactat deja un tip de HPV, el te protejeaza contra celorlalte.

Atentie ! Faptul ca esti vaccinata nu iti da mana libera sa renunti la prezervativ sau sa sar ipeste testul Papanicolau. Esti inca vulnerabila la cancerele cauzate de niste specii de Papilloma pe care remediul nu actioneaza. De asemenea, nu se stie inca prea clar pentru cat timp este garantaa imunitatea la ifectie. Studiile actuale au fost efectuate doar pe o perioada de cinci ani, deci nu exista inca nici un fel de date despre eventuala necesitae a unei vaccinari in viitor.

Ponturi Anti-HPV

Masura cea mai evidenta : las-o mai moale cu agatatul. Cu fiecare partener nou, sansele de a face rost de un exemplar de Papilloma se inzecesc.

Daca esti fumatoare, renunta la tigari. Specialistii au demonstrat ca tutunul, in „colaborare” ci HPV ridica sansel de neoplasm cu circa 67%.

Invata-te sa mananaci mai mutle fructe roz sau rosii, pentru ca au un continut mare de licopen – un antioxidant inrudit cu vitamina A care abunda in tomate si pepenii verzi si care-ti protejeaza sistemul imunitar. Femeile cu o astfel de dieta sunt protejate in proportie de 56% in fata tipurilor mai agresive de virus.

Daca-ti inchipuiai ca tot ce ai de facut este sa te asiguri ca partenerul tau nu are negi genitali, nu uita ca cele mai periculoase tulpini de HPV pot sa nu dea nici un simptom. Mai mutl oamenii de stiinta au dovedit prezenta virusului Papilloma inclusiv in sperma, ceea ce inseamna ca ar putea sa existe in toate fluidele organismului.

Concluzia ? HPV este mult mai simplu de luat, decat iti imaginai !

0 thoughts on “Vaccinul Anti – Cancer

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *