Tratamentul sterilitatii feminine

Tipul si tratamentul sterilitatii feminine

In infectiile generale (cervicite, endometrite, salpingite) se recomanda antibiotice, asociate eventual cu vaccinoterapie. In absenta ovultorie (disfunctie ipofizo-ovariana) se recomanda administrarea de gonadotrofine (cu prudenta la femeile tinere). Modul de administrare (dupa Albeaux-Ferent): gonadotrofine serice in faza preovulatorie (400 u.zi, a 7-a, a 8-a, a 9-a zi si 100 u in a 12-a zi a ciclului), apoi gandotrofine corinoice ( 1000 u/zi in a 12-a, a 15-a si a 18-a zi a ciclului).

Insuficienta progesteronica – cauza a sterilitatii feminine

In insuficienta progesteronica, cu evolutie scurta a corpului galben, se administreaza progesteron (10 mg/zi, de la a 18-a/zi pana in a 23-a zi a ciclului). Se mai recomanda asocierea la tratament a hormonilor tiroidieni (triodotironina) in prima jumatate a ciclului, timp de 15 zile.

In sterilitatea tubara, se recomanda corticoterapia pe cale locala si generala, urmata de administrarea de antibiotice. In inflamatiile cronice genitale, se indica diatermia, curele balneare. In obstructia de trompe se utilizeaza chirurgia plastica, care aplica diverse procedee.

Reimplantarea tubouterina nu da rezultate decat in stenozele apropiate de uter. Repermeabilizarea pavilioanelor nu se realizeaza decat daca obstructiile sunt recent constituite si nu se insotesc de leziuni intinse ale peretilor tubari.

0 thoughts on “Tratamentul sterilitatii feminine

  • buna si eu din pacate am sterilitate secundara ;am bip ..sa confirmat la consult ,cu toate ca am facut injecti si dr ma instintat ca este posibil sa raman insarcinata ,dupa acest tratament ,dar eu sunt sceptica ,nui posibil din pacate trompele sunt infundate si pana nu fac insilati nu voi sti care trompa este functionala si care nu este..acum sunt la cm ,si nu stiu daca sa incerc luna asta sa vad daca voi ramane insarcinata,din pacate mai am dureri si nu cred ca ,mama vindecat complet ‘dr nu mea data imic hormonal sa iau doar sa incerc acesta a fost sfatul dansului.voi ce parere aveti?sa mai astept o luna sau sa ma pun pe treaba?astept raspunsurile voastre.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *