Colicile renale

Colicile renale apar de foarte multe ori in mod spontan, astfel ca de cele mai multe ori durerea ne poate lua pe nepregatite. In astfel de situatii putem incerca cateva motode care ne pot ajuta in calmarea durerilor. Se recomanda aplicatii locale de caldura , acestea se vor face cu ajutorul unor comprese umede dar in acelasi timp calde, baie fierbinte, dus fierbinte in regiunea lombara si abdominala. De asemenea putem sa incalzim regiunea cu ajutorul unei perne electrice, sau a unei perini cu sare care inainte a fost incalzita pe un calorifer.

Este evident faptul ca cel mai important tratament il vom primi ca urmare a unui consult medical. Tratamentul clasic se bazeaza pe medicamente antispastice si analgezice, insa acesta se poate aplica doar la recomandarea unui specialist.

La baza declansarii colicilor renale pot  sta consumul mare de lichide, in special ceaiurile. Calculii in marea lor majoritate se pot elimina spontan, asta daca dimensiunea lor permite o eliminare pe cale naturala. Exista situatii cand pentru eliminarea calculilor este nevoie de interventie chirurgicala.

Ceai cu efecte diuretice :

Pentru eliminarea calculilor renali vom folosi un ceai combinat, ce are in compozitie urmatoarele : 2 parti papadie, 1 parte coada-soricelului, 3 parti cozi de cirese, 1 parte matase de porumb, 1 parte coada-calului si o parte osul iepurelui. Vom folosi o lingurita din acest amestec pentru o cana de apa, se va administra de trei ori pe zi cate o cana, fara indulcitor.

One thought on “Colicile renale

  • Daca aveti probleme renale, tratabile bineinteles acasa va recomand infuzie din cozi de cirese, intr-adevar face minuni acest ceai.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *