Electrocardiograma – EKG/ECG si ce presupune aceasta

Afectiunile inimii, precum si cele ale aparatului circulator pot fi prevenite si tratate corespunzator atunci cand diagnosticarea se face cu ajutorul unor aparate performante ce promit acuratete, insa si cand pacientul respecta cu strictete recomandarile medicului. Vizavi de analizele si testele ce trebuie realizate pentru a determina starea inimii, respectiv prezenta unor probleme cardiace, electrocardiograma reprezinta o necesitate privind evaluarea simptomelor care ar putea sa semnaleze eventuale afectiuni ale acestui organ.

La ce se refera EKG-ul/ECG-ul?

Este vorba despre un test non-invaziv efectuat de medicul cardiolog, resposabil cu monitorizarea activitatii electrice a inimii. Acesta prezinta numeroase beneficii pentru pacienti, fiind o recomandare in cazurile celor suspecti de o afectiune cardiovasculara.

Daca esti din Suceava si te intereseaza o clinica la care poti realiza un EKG, ai in vedere sectia de Cardiologie Suceava din cadrul Alma Clinic. La ei beneficiezi de rezultate precise, fapt datorat dotarilor de ultima generatie – sisteme Holter ECG ori de tip TA, ce permit si monitorizarea tensiunii arteriale pentru un termen de la 24 la 72 ore. Favorizeaza acuratetea rezultatelor privind testarile cardiace modul de testare a efortului tip CARDIX, dotat cu un microprocesor avansat.

Recomanda serviciile de cardiologie oferite de Alma Clinic nu doar aparatura ultraperformanta din dotare, ci si experienta medicului specialist. Acesta va evalua cu precizie functia cardiaca, identificand orice afectiune cardiovasculara prezenta.

EKG-ul ofera medicului indicii privind normalitatea si frecventa batailor inimii, contractiile sale, precum si ritmicitatea. Specialistul are in vedere interpretarea corecta a informatiilor pentru a stabili un diagnostic prompt pentru afectiunea cardiovasculara identificata.

Electrocardiograma este recomandata in cazul in care pacientul prezinta cel putin unul dintre simptomele mai jos mentionate:

  • Palpitatii
  • Durere toracica
  • Oboseala in exces, indeosebi la efort
  • Dificultate la respiratie

Prin EKG sunt receptate zgomotele produse de inima si care nu se incadreaza in randul celor normale. In cazul celor care au o varsta de peste 35 ani, insa astfel de simptome nu sunt prezente, ECG-ul este necesar in regim profilactic. Desigur, testul se va realiza numai dupa consultul in prealabil al cardiologului si la recomandarea acestuia.

Nu sunt necesare pregatiri in prealabil pentru a putea efectua testul si nici vizavi de consumul de alimente nu exista limitari in ziua respectiva.

Cum se realizeaza practic electrocardiograma?

Acest test este complet nedureros si fara efecte negative asupra organismului uman. Aparatul utilizat inregistreaza curentii electrici pe care inima ii transmite in corp. Medicul aplica cativa electrozi – plasturi autoadezivi mici pe corp. Se contecteaza la aparatul ce va inregistra impulsurile electrice care apar odata cu bataile inimii, in timp real. Se utiizeaza un gel special, cu scopul de a imbunatati conductibilitatea impulsurilor electrice, insa la Alma Clinic, fiind vorba despre aparate EKG performante, nu este necesara pasta. Acestea sunt afisate in calculator sau pe o hartie speciala, pe care specialistul o interpreteaza.

Testul se realizeaza rapid si poate indica numeroase tipuri de afectiuni, atunci cand sunt prezente (tahicardie, aritmii, brahicardie, dilatarea atriilor, hipertrofie ventriculara, cardiomiopatie hipertrofica etc.).

La Alma Clinic in Suceava dispui de servicii medicale complexe, ce includ si pachete privind identificarea si diagnosticarea afectiunilor cardiace. Intra pe site-ul www.almaclinic.ro si afla mai multe despre serviciile clinicii sau realizeaza o programare folosind unul dintre numerele de telefon afisate mai jos:

0374-825-700
0752-701-700

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.