Oxigenarea hiperbarica si beneficiile acesteia

In terapia cu oxigenare hiperbarica, un pacient respira oxigen pur prin intermediul unui tub sau intr-o camera speciala. Prin aportul de oxigen asimilat in vasele de sange, se imbunatateste vindecarea unor persoane care sufera de o serie de afectiuni.

Inca din anii 1940, tratamentul cu oxigen hiperbaric a fost un tratament standard pentru scafandrii militari din Satele Unite ale Americii. Iar in zilele noastre, a ajuns o modalitate buna de recuperare pentru un numar mare de afectiuni si boli.

Cum functioneaza?

Tesuturile organismului uman au nevoie de oxigen pentru a functiona. Oxigenul suplimentar pe care il inhalezi in aceste sedinte de oxigenoterapie poate ajuta tesutul deteriorat sa se vindece.

Prin oxigenare hiperbara oxigenul – aflandu-se la o presiune mai mare decat cea atmosferica – poate imbunatatii functia tesustului si poate lupta impotriva infectiei produse.

Presiunea oxigenului inhalat prin intermediul terapiei cu oxigen hiperbaric este de trei ori mai mare decat presiunea aerului respirat in mod normal. Respiratia la aceasta presiune creste concentratia de oxigen disponibil plamanilor, de pana la trei ori.

Care sunt beneficiile acestui tip de tratament?

Tratamentul cu oxigen hiperbaric este considerat o resursa eficienta in lupta cu bolile. Printre beneficiile pe care acestea le aduce, se numara: vindecarea post-interventie chirurgicala, fracturi, leziuni musculate, leziuni articulare etc. In plus, terapia hiperbarica ajuta la cicatrizarea ranilor si leziunilor cutanate de diferite naturi, recuperarea dupa grefe de piele, necroze, infectii ale tesuturilor moi, anemii, insomnii.

Mai mult, are efecte benefice pentru: osteomelita, degenerarea discului intervertebral lombar, necroze aseptice, ulcer varicos. Un alt avantaj este ca atenueaza durerile reumatice si simptomele fibromialgiei. Totodata imbunatateste concentrarea si vindeca migrenele, stresul si oboseala cronica sau episoadele amnezice.

Alte beneficii se refera la refacerea dupa efortul fizic sustinut, prin descompunerea mult mai rapida a acidului lactic care a fost acumulat in tesutul muscular. Poate ajuta si sistemul de imunitate prin cresterea abilitatii organismului uman de a lupta cu posibilele infectii produse de virusi si bacterii rezistente la alte tipuri de tratatment.

Alte infectii pentru care tratamentul cu oxigen hiperbaric este benefic sunt: cele ale cailor respiratorii si infectiile urinare. Tratamentul HBOT are si avantaje in domeniul estetic, fiind prielnic ca tratament anti-imbatranire.

In consecinta, oxigenarea hiperbara este benefica pentru tratarea a numeroase afectiuni. Pentru a avea succes, este nevoie de mai multe sedinte de oxigenoterapie. Cu ajutorul lor, oxigenul curat inhalat ajuta la refacerea tesuturilor deteriorate, imbunatatind considerabil starea acestora. Pentru informatii suplimentare despre acest tip de tratament cu oxigen hiperbaric, apeleaza la specialistii HiperbarBucuresti.com si programeaza-te pentru o sedinta de oxigenare cu multiple beneficii pentru sanatate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *