Ai dureri in capul pieptului? Afla aici cum poti sa scapi rapid de acestea!

In ciuda faptului ca multi oameni le ignora, durerile in capul pieptului pot semnala numeroase probleme de sanatate, de la simple afectiuni digestive la probleme mai grave, de natura cardiaca. Unele dureri in piept nu reprezinta o sursa majora de ingrijorare, asa cum este cazul virozelor, durerilor musculare sau nevralgiilor intercostale, insa unele pot ascunde afectiuni foarte grave, ce pun viata in pericol: pneumonie, infarct, pleurezie, pericardita. Din acest motiv, medicii le recomanda pacientilor sa se prezinte pentru un control atunci cand sunt deranjati de durere in zona epigastrului, pentru a fi investigata cauza reala a acesteia. Citeste tot

Diaree – Cauze si remedii

Diaree – Cauze si remedii

Diareea este definita ca eliminarea a mai mult de trei scaune apoase pe zi. Daca consits diaree de doar doua scaune moi pe zi, si miscarile intestinale normale sunt reluate, nu necesita nici un tratament.

Printre principalele cauze ale bolii diareice acute, sunt:

  • Infectii bacteriene cu aureus
  • Escherichia coli si Salmonella
  • Infectii virale cu echovirus
  • Infectii parazitare cu Giardia si Entamoeba
  • Alergiile la alimente, cum ar fi laptele si capsuni
  • Otravire cu arsenic sau fluor
  • Diferite tipuri de droguri: antibiotice, antihipertensive, antiacide care contin magneziu
  • Sindromul colonului iritabil
  • Interventii chirurgicale
  • Schimbarea mediului

Citeste tot

Colon iritabil – simptome, cauze si tratament

 Colon iritabil – simptome, cauze si tratamentSimptomele colonului iritabil

Durerea sau disconfortul in abdomen este cel mai frecvent simptom de colon iritabil si de multe ori dureri mai mici in abdomen decat in partea stanga. Abdomenul tau se poate simti balonat si poate arata umflat. Acest lucru este mai frecvent la femei.

Citeste tot

Remediu entorsa de genunchi, diagnostic si tratament

Remediu entorsa de genunchi, diagnostic si tratamentArticulatia genunchiului prezinta o anatomie complexa din punct de vedere a musculaturii si ligamentelor. Genunchiul poate fi impartit intr-un compartiment anterior, unul posterior, medial si lateral. Aceste compartimente se pot imparti in 3 straturi: 1) format din fsciile muschilor sartorius, biceps femural si tractul iliotibial; 2) tendonul patelar, fibrele superficiale ale ligamentului colateral medial si ligamentul colateral lateral; 3) capsula articulara care include ligamentul arcuat si ligamentul oblic posterior.

 

Citeste tot

Tipuri de abces – tratament abces

Tipuri de abces – tratament abcesAbcesul reprezinta acumularea de puroi in urma unei infectii locale si se poate dezvolta in oricare punct al organismului. Se localizeaza cel mai des la degete, in cavitatea bucala, pe sezut, subsuoara sau pe partea ventral. Abcesul mai profund se poate intalni la ficat, rinichi, creier sau plaman.

 

Citeste tot

Lombosciatica sau Lumbago

 Lombosciatica sau LumbagoLumbago sau lombosciatica este un termen general care se refera la dureri de spate, iar cei doi termeni sunt adesea folositi alternativ.

Cauzele care stau la baza durerilor de spate pot fi complexe ?i nu sunt intotdeauna evidente. Pentru a determina cauza principala a durerii de spate in partea de jos, doi factori principali ajuta medicul in a face un diagnostic preliminar:

 

Citeste tot