Abcesul pulmonar

Ce este abcesul pulmonar?Abcesul pulmonar este o infectie bacteriana care isi face aparitia in testul plamanilor. Infectia cauzeaza moartea tesutului, inlocuind acest tesut cu puroi. Un abces pulmonar poate fi o provocare pentru medici, cand vine vorba de tratarea acestuia.

Care sunt cauzele acestei infectii?

Abcesul pulmonar poate fi clasar ca primar sau ca secundar, fiind vorba de diferite tulpini de bacterii care au diferite cauze.

Abcesul primar de obicei dezvolta si alte infectii ale plamanilor, cum ar fi pneumonia. Abcesul pulmonar secundar se dezvolta de cele mai multe ori din cauza altor probleme cum ar fi anomalii ale plamanilor, obiecte straine din plamani sau alte infectii.

Aspirarea obiectelor straine din plamani, atunci cand persoana in cauza este inconstienta sau sub anestezie, poate cauza un abces pulmonar. Materialul inhalat vine de obicei de la o infectie in gura sau a tractului respirator, sau din stomac.

Cine este expus abcesului pulmonar?

 

Persoanele care sufera de alcoolism, sau au fost vindecate recent de aceasta afectiune si care au suferit si o pneumonie, sunt predispusi in a se imbonlavi de abces pulmonar. Se mai poate intampla si la persoanele care au fost sub anestezie sau sedate recent.

Care sunt simptomele unui abces pulmonar?

 

Cel mai des intalnit simptom al abcesului pulmonar este tusea productiva. Rezultatul produs din tusea productiva poate fi de culoarea sangelui sau poate fi chiar puroi. Printre alte simptome se afla si respiratia urat mirositoare, temperatura cu frisoane, dureri in piept si probleme de respiratie atunci cand trageti aer in piept. Transpiratia, sau transpiratia pe timpul noptii, pierdea in greutate si oboseala, de asemenea pot indica un abces pulmonar.

Diagnosticarea abcesului pulmonar.

 

Pentru a identifica un abces pulmonar, medicul dvs. este nevoit sa urmareasca istoricul sanatatii dvs. Acesta va urmari daca au avut loc recent operatii in care anestezia totala sau locala au fost aplicate. Daca in urma investigatiilor sunteti suspecti de un abces pulmonar, atunci medicul va analiza secretiile plamanilor si anume puroiul. Ramane la aprecierea medicului daca aveti nevoie de radiografii, pentru a stabili cu exactitate unde este infectia, si bineinteles sa excluda alte posibile afectiuni, cum ar fi cancerul. Pentru infectiile mai severe, este posibil ca medicul sa fie nevoit sa colecteze din puroiul aflat in plamani.

Tratarea abcesului pulmonar

 

Primul tratament pentru abcesul pulmonar este tratamentul cu antibiotice. Este posibil ca medicul sa va prescrie si alte medicamente pe care trebuie sa le folositi pe termen lung (minim 6 luni). Pe langa medicamente, este posibil ca medicul sa va recomande si cateva tehnici de exercitare a plamanilor, cum ar fi respiratia aganca si tehnici de scoatere a puroiului din plamani. Trebuie sa schimbati si stilul de viata, in cazul in care sunteti fumator, trebuie sa renuntati la acest viciu si trebuie sa consumati mult mai multe lichide.

O alta optiune pentru tratarea abcesului pulmonar este operatia, in care medicul introduce un tub in plaman pentru a extrage puroiul din abces. In cazuri foarte rare, un abces pulmonar se poate rupe, un lucru care este luat in serios de toti medicii care au de-a face cu aceasta afectiune. O alta ingrijorare a medicilor este ca infectia se poate raspandi si la alte parti ale corpului.

Pronosticul tratarii abcesului pulmonar.

 

Un abces pulmonar se trateaza foarte usor cu antibiotice si se vindeca fara complicatii. Persoanele cu un sistem imunitar scazut sau persoanele care nu au acces la un sistem medical, sunt mult mai predispuse rezultatelor negative ale abcesului pulmonar. Abcesul cronic sau un abces ramas netratat poate duce la boli grave ale plamanilor, pierdere in greutate sau alte boli de plamani.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *