Anestezice locale

Ce se intelege prin anestezice locale ?

Substantele chimice folosite pentru eliminarea senzatiilor intr-o portiune a corpului sunt numite anestezice locale. Primul anestezic local folosit a fost cocaina, obtinuta din frunzele plantei coca. Acest drog a fost fabricat prima data in 1860, iar in 1884 a fost folosit pentru prima oara intr-o operatie.

Anestezice locale folosita de-a lungul istoriei

Cocaina are unele efecte nedorite; de exemplu, creaza dependenta si stimuleaza inima, ceea ce poate fi extrem de periculos in timpul unei operatii. Din acest motiv, cocaina a fost stearsa de pe lista de anestezice locale si a fost inlocuita in anul 1905 cu procaina, un drog artificial mult mai sigur. Cateva anestezice locale asemanatoare cu procaina sunt folosite si in prezent. Acestea includ: lignocaina, hidroclorura de procaina si hidroclorura de cincocaina.

Majoritatea oamenilor sunt obisnuiti cu anestezice locale. Putem lua ca exemplu acele anestezice locale care ne sunt administrate in timpul vizitelor la dentist. Nervii din gingie sunt injectati cu anestezice locale cu actiune rapida si efect de scurta durata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *