Asigurarea obligatorie a locuintei

Probabil ati auzit cu totii ca incepand din data de 15 Iulie 2010 asigurarea tuturor locuintelor destinate locurii care acopera 3 dintre riscurile majore (inundatii, alunecari de teren si cutremur) a devenit obligatorie.

Cu totii trebuie sa inceheiem aceste asigurari de locuinte pana in data de 15 Iulie altfel se risca o amenda cuprinsa intre 100 – 500 lei. De ce sa nu stati linistiti stiind ca aveti locuinta pentru care ati muncit o viata asigurata ? De ce sa nu dormiti linistit fara teama ca in dmineata urmatoare veti fi amendati ?

Cum am spus si mai sus asigurarea locuintelor ofera protectie in cazul inundatiilor, alunecarilor de teren sau cutremurelor. Pentru o suma relativ mica de 10 euro sau 20euro veti primi o despagubire de pana la 10 000 respectiv 20 000 euro bani care cu siguranta va vor ajuta sa recuperati o parte din pierderile suferite in timpul unei catastrofe.

Nu este deloc de neglijat iar mentalitatea foarte des intalnita in randul romanilor „Mie nu mi se poate intampla„, nu isi are locul. Aceste polite de asigurari de locuinte pot fi emise de societatea comerciala PAID (Pool-ul de asigurare impotriva dezastrelor naturale) si are la baza 13 comapnii de asigurare autorizate. Companiile de asigurare sunt: ABC Asigurari, Astra Asigurari, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins Romania, Generali, Grawe Romania, Groupama Romania, Uniqa Asigurari si Platinum Asigurari, iar daca ar fi sa fac o recomandare personala aceasta ar merge catre Generali.

Probabil acum va veti intreba ce modalitati exista de a incheia o asemenea asigurare. Este foarte simplu, puteti opta pentru o asigurare online, telefonica sau acasa. Cel mai simplu mod este de a accesa pagina asiguratorii.ro si a urma pasii precizati. In cazul in care intampinati probleme intotdeauna este cineva in spatele numarului de telefon prezent pe site care va fi dispus sa va ajute cu cea mai mare placere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *