Cauzele Anorexiei Nervoase

Despre anorexia nervoasa …

Unii experti sunt de parere ca anorexia nervoasa are si o componenta mostenita. Acest lucru ar insemna ca persoanele care sufera de tulburari alimentare sau obsesiv-compulsive, sau sunt cronic anxioase, pot transmite pe cale genetica modul lor de a reactiona la stres, prin dezvoltarea unei tulburari de comportament alimentar.

Ramane inca neclar daca trasmiterea acestei tulburari (anorexia nevoasa) de la o generatie la alta se face exclusiv pe cale genetica, de la printe le copil sau si prin puterea exemplului si a educatiei dobandite. Fiecare familie dezvolta si transmite mai departe, traditiile casei ei, aspectele culturale, valorile, atitudinile si convingerile afirmate adesea cu prilejul mesajelor de zicu zi, cat si a celor festive din zilele de sarbatoae. Traditiile asociate cu alimentatia pot determina in mare masura ce mananca fiecare si in ce imprejurari. Este foarte probabil ca aceasta influienta sa ne afecteze chiar si fara sa o realizam in mod constient. Cercetarile arata ca acumlam astfel de notiuni si exemple inca dinainte de a invata sa vorbim. Asfel, observarea atenta a mamelor care isi hranesc primul lor nascut in varsta de un an, demonstreaza ca exista modulari nebanuite anterior ale interactiunii mama-copii, privitor la alimentatia si obiceiurile asociate ei.

Anorexia nervoasa se transmite ?

Trasaturile de personalitate ca si caracteristicile fizice sunt transmise de la parinti la copii prin intermediul ADS. Se crede astfel  ca si predispozitia pentru anorexia nervoasa poate fi mostenita.
Obiceiurile si conceptiile privind hrana sunt imprimate adesea inconstient inca din copilarie. Nu se stie inca rolul exact al influentei familiei asupra bolii anorexia nervoasa, dar ea pote fi unul dintre factorii implicati.

One thought on “Cauzele Anorexiei Nervoase

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *