Dureri abdominale violente

Despre dureri abdominale ..

Aceste neplaceri numite dureri abdominale violente pot fi provocate de un numar mare de boli. In unele dintre aceste, ca apendicita acuta, peritonita acuta, ulcerul gastro-duodenal perforat sau sarcina extrauterina rupta, este necesara interventia chirurgicala de urgenta.

Crize dureroase abdominale pot aparea si in boli ca litiaza biliara (eliminarea unei pietre prin caile biliare), litiaza renala (angajarea unei pietre in uter). La copii, dureri abdominale violente pot fi determinate, pe cale reflexa, de o boala acuta pulmonara (pneumonia) sau chiar de amigdalita acuta.

Cum procedam in caz de dureri abdominale ?

In fata unui bolnav care prezinta dureri abdominale violente se procedeaza astfel: bolnavul va fi pus la pat, alimentatia se va suspenda sua se vor da cantitati mici de lichid rece (ceai). Nu se administreaza purgative, deoarece pot provoca accidente grave, cum ar fi perforarea apendicelui, in caz de apendicita.

Calmantele in dureri abdominale

Nu se vor administra calmante, pentru ca acestea pot masca unele simptome. Se impune solicitarea asistentei medicale cu maxima urgenta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *