Dureri de Spate

Statisticile arata ca pana la 85% din oameni la un moment dat din viata, au dureri de spate. Durerile de spate pot avea la baza mai multe motive, cum ar fi rani sau suprasolicitari ai muschilor, tulpini sau vatamare a ligamentelor, lipsa masei fribroase care sa le sprijine, sporturile practicate incorect si aici ma refer in special la culturism, care de multe ori este practica incorect de catre incepatori. Durerile de spate pot fi mai slabe atunci cand stati intr-o pozitie de repaus si mai accentuate atunci cand spatele este supus la o activitate mai grea cum ar fi intinderea, rasucirea sau ridicarea unor obiecte grele.

Ce factori cauzeaza dureri de spate ?

Deoarece coloana vertebrala este o combinatie uimitoare de oase, ligamente, tendoane, muschi mari sisi nervi foarte sensibili orice anomalii sau disfunctii in oricare din aceste structuri pot cauza dureri de spate la o intensitatea foarte mare. De exemplu, durerea poate aparea din cauza unor iritatii aparute pe nervii mari sau mici, care trec prin sau impreuna de-a lungul coloanei vertebrale. Daca nervii sunt tensionati, de asemenea durerea de spate poate aparea. Spatiile create intre discurile coloanei vertebrale, care in mod normal trebuie sa fie aliniate pe mijloc, pot fi o cauza a problemelor de spate.

Clasificare dureri de spate:

In functie de severitatea durerilor de spate, acestea pot fi clasificate in trei categorii :
dureri de spate trecatoare, atunci cand nu dureaza mai mult de 3 luni si nu sunt foarte puternice.
– dureri recurente, atunci cand durerile dispar si apar in mod repetat.
dureri de spate cronice, atunci cand acestea dureaza mai mult de 3 luni si sunt foarte puternice.

Peste 50 milioane de persoane sufera de dureri de spate cronice. Tratamentul durerilor de spate cronice implica mai multi factori si trebuie facut doar de medicii specialisti. Orice suspiciune in legatura cu durerile de spate poate fi inlaturata prin efectuare unor serii de analize medicale de laborator si teste imagisticie, inclusiv o imagistica prin rezonanta magnetica (IRM), tomografie computerizata (CT) si scanarea oaselor folosind Razele X.

0 thoughts on “Dureri de Spate

  • Buna ziua.
    Sunt practicant de culturism de peste 5 ani. Pot sa zic ca am acumulat o experienta in acest timp In ultimile luni ma confrunt cu o mare durere da spate. In special dimineata durerea apare. Dupa cateva ore, durerea dispare miraculos parca si imi pot desfasura linistit activitate.

    Care credeti ca este problema mea ?

  • Esti sigur de corectitudinea exercitiilor ? Banuiesc ca stii faptul ca o mica gresela in executia acestora pot crea accidentari si dureri mari. Sa nu mai amintesc de nelipsita centura care trebuie sa o folosesti tot timpul.

    Ar trebui s-o lasi putin mai moale o perioada cu exercitiile care simti ca iti afecteaza spatele. Dupa incepe sa le reiei dar cu greutati progresive.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *