Enzimele

Ce sunt enzimele ?

Din punct de vedere structural, enzimele sunt macromolecule de natura proteica. Atat biosinteza cat si degradarea substantelor din organismul uman ar fi imposibila fara activitatea enzimatica. Toate semintele in stare germinativa contin enzime, dar acestea se gasesc si in plantule, in frunze tinere, in fructe si diferite legume.

Cum se clasifica enzimele ?

Intrucat in ultimele trei decenii s-a descoperit un numar foarte mare de enzime, s-a simtit nevoia clasificarii lor pe baza actiunii specifice asupra substratului pe care actioneaza. Astfel, ele au fost numite oxidoreductaze, transferaze, hidrolaze, izomeraze etc. Apoi, datorita faptului ca unele enzime actioneaza asupra mai multor substante, s-a adoptat un sistem zecimal de clasificare codificat pentru fiecare clasa mare de enzime.

Pentru cele mai multe dintre enzime, temperatura optimâ de activitate este cuprinsa intre 20-40°C, iar majoritatea enzi-melor se inactiveaza intre 60-80°C. in stare deshidratata, enzimele rezistâ la temperaturi apropiate de 100°C.

0 thoughts on “Enzimele

  • Ai dreptate, dar nu inteleg ce legatura are afirmatia ta cu articolul nostru. Eventual daca vrei sa oferi o informatie poti dezvolta subiectul altfel va fi oprit din nou de filtru, fiind considerat spam. Multumesc pentru intelegere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *