Preinfarct (angina pectorala) simptomele

 Preinfarct (angina pectorala) simptomeleCele mai multe nu sunt constienti de faptul ca un infarct miocardic (atac de cord), pot afecta organismul in moduri diverse, culminand cu deteriorarea structurii si a functiilor inimii. Prin urmare, cunoasterea simptomelor anterioare ale unei preinfarct posibil (angina pectorala) sau a unui atac de cord sunt extrem de importante. Ar trebui subliniat, totusi, faptul ca simptomele pot varia de la persoana la persoana.

 

 

Durere si disconfort

 

Inainte de atac de cord, oamenii se pot simti, de multe ori, durere sau disconfort la nivelul pieptului. Ambele simptome se manifesta diferit in functie de persoana. Unele persoane pot experimenta presiune in piept. Pentru altii, durerea este situat in zona inimii si poate fi perceputa ca inima s-au umflat. Cu toate acestea, durerea se poate raspandi la alte parti ale corpului: umeri, spate, gat si maxilar. Oricare dintre aceste semnale de alarma poate persista de la cateva secunde incomode, la cateva minute sau mai mult.

Tulburari de respiratie

 

Destul de des, tulburari de respiratie poate preceda un atac de cord: respiratie va fi scurt, sacadat (nu este rezultatul de orice efort fizic).Senzatie este de scurta durata, fiind apoi urmat de durere.

Oboseala

 

Oboseala nejustificata poate fi cauzat fie de inalta presiune de sange, boli cardiovasculare sau boli de inima. Acest lucru este determinat de cat de prost functioneaza inima. In oricare dintre cazurile mentionate mai sus, inima trebuie sa faca un efort mai mare decat in ??mod normal si pentru acest motiv, cantitatea de sange si de oxigen devine insuficient. Atunci cand aceasta situatie va avea loc, pacientul se va simti din ce in ce obosit.

Disconfort in timpul somnului

 

Pentru multe persoane, unul dintre simptomele preinfarction este dificultatea de a adormi, insomnie sau anxietate. Chiar si atunci cand doarme, pacientul are un somn care nu este odihnitor. Aceste simptome pot sa apara cu luni sau saptamani inainte de debutul de orice boala miocardica.

Indigestie

 

Senzatie de arsuri la stomac pot fi confundate cu atac de cord. Dar este posibil ca, chiar indigestie (mai ales daca este recurenta), sa fie un semn de avertizare pentru un atac de cord.

Tulburari emotionale

 

Desi nu este de fapt un simptom al preinfarctului, unele dezechilibru emotional poate semnala posibilitatea de a declansarea unei preinfarction, mai ales daca exista alte simptome. In aceasta situatie, persoana poate experimenta anxietate sau frica, cu intensitate variabila, care ar putea aparea ca debutul unui atac de cord.

Stil de viata

 

O persoana poate contribui la dezvoltarea unei boli miocardice. Excesiva in greutate, dieta, nivelul de activitate si starea emotionala poate juca un rol important in declansarea unui atac de cord. Obezitatea, fumatul, stilul de viata sedentar, tensiunea arteriala, colesterol ridicat sau permanenta de stres sunt factori de risc pentru cei care ar putea suferi un atac de cord.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *