Probleme Hepatice

Probleme Hepatice

Ficatul are trei roluri importante in organism : filtreaza sangele, inlaturand toxinele, bacteriile si alte particule din circulatie, sintetizeaza si secreta bila si e implicat in metabolismul alimentelor, stocarea vitaminelor si a mineralelor si detoxifierea. Starile care pot afecta ficatul inlcud : „ficatul lenes”, infectiile, leziunile produse  de alcool si reactiile la medicamente. Insuficienta hepatica acuta necesita ajutor medical imediat. CIroza este termenul folosit pentru a descrie insuficienta hepatica cronica in care exista leziuni inversabile ale ficatului, cu reducerea progresiva a functiei.

Simptome :

  • „Ficatul lenes” este termenul folosit cand ficatul functioneaa la capacitate redusa, desi nu este neaparat o leziune. Simptomele includ constipatia, acneea si alte boli ale pielii, durerea de cap, oboseala si intoleranta la alcool si grasimi.
  • Simptomele de hepatita includ oboseala extrema, lipsa apetitului, scaderea in greutate, edeme ale membrelor inferioare si abdomenului si icter. Ciroza tinde sa aiba aceleasi simptome sau unele similare, care pot sa nu apara timp de mai multi ani dupa declansarea procesului patologic, devenind mai evidente pe masura ce ficatul devine progresiv debilitat.


Apelati la medic :

  • consultati medicul imediat daca aveti unul sau mai mutle din simptomele de hepatita sau ciroza. Detectarea rapida a bolii ofera cea mai buna sansa de vindecare.
  • trebuie efectuata o examinare completa pentru a elimina eventualitatea unor afectiuni cu simptome asemanatoare, care necesita un tratametn diferit (cum ar fi litiaza biliara si cancerul ficatului, al vezicii biliare sau pancreasului).
  • diagnosticul poate fi confirmat prin analize de sange.

Cauze :
Functionarea „lenesa” a ficatului se asociaza de cele mai mutle ori cu obiceiurile alimentare defectuase (mai ales excesul de grasimi); se poate datora de asemenea expunerii la toxine de mediu si industriale. Se crede ca scurgerea greoaie a bilei joaca un rol important in dezvoltarea simptomelor de ficat lenes.

Hepatita este cel mai frecvent produsa de o infectie virala, dar se poate datora si efectelor toxice directe ale anumitor medicamente – una din cele mai frecvente cauze de hepatita medicamentoasa fiind cea produsa prin excesul de paracetamol, mai ales combinat cu alcool.

Printre cauzele de insuficienta hepatica acuta se numara hepatita virala, reactiile adverse la anumite medicamente si toxine. Cea mai frecventa cauza a producerii insuficientei hepatice cronice (ciroza) este abuzul de alcool, dar aceasta poate fi provocata si de bolile care produc inflamatie si leziuni progresive ale ficatului, cum sunt hepatitele virale cronice, fibroza chistica si hemocromatoza (in care se acumuleaa excesul de fier).

Tratamente naturiste :
Atentie ! Nu folositi simultan plantele din lista urmatoare.
Aceste plante pot oferi un sprijin valoros pentru ficatul lenes, totusi afectiunile ficatului necesita tratament de specialitate. Nu folositi aceste plante ca terapie adjuvanta in bolile de ficat, fara avizul medicului curant.

Pentru protectia si regenerarea ficatului lenes :
armurariu – tablete, pana la echivalentul a 9 grame planta uscata, de 3 ori pe zi.
anghinare – tablete, capsule echivalentul a 500 mg – 1 gram de planta uscata, standardizat pentru continutul de cinarina, de 3 ori pe zi.

Alte masuri :

  • ajutati ficatul evitand alcoolul, cageina, tutunul si medicamentele reactive.
  • urmati un regim cu continut redus de grasimi, zahar si alimetne prelucrate, dar care contin mari cantitati de fructe si legume proaspete, fibre si apa fibrata.
  • odihniti-va in plin.

One thought on “Probleme Hepatice

  • CEAIUL DE PAPADIE ESTE FOARTE BUN PT FICAT PT DETOXIFIEREA FICATULUI ALOE VERA GEL DE FOREVER LIVING PRODACTS UN REGENERATOR AL CELULELOR HEPATICE SI CHIAR ALGELE MARINE IMUNE DE LA WELSTAR EU LEAM FOLOSIT SI MA SIMT BINE AVEAM STREATOZA HEPATICA PARCELARA SI ACUM SUNT BINE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *