Raceala – Ce trebuie sa faceti

 Raceala – Ce trebuie sa facetiDe ce nu am un nas care curge?

Secretiile nazale excesive, ajuta la eliminarea virusilor de la nas si a sinusurilor. Dupa 2-3 zile, celulele imunitar al organismului reactioneaza si schimba culoarea de secretii in alb sau galben. Bacteriile care traiesc in mod normal la nivelul mucoasei nazale pot fi gasite in secretiile nazale, care, in acest caz va fi verzuie. Acest lucru este normal si nu ai nevoie de antibiotice sistemice. Adesea, mucus in exces poate fi indepartat prin faringe dvs. mai mult in timpul noptii, provocand tuse si disfagie (dificultate la inghitire).

 

De ce este nasul meu infundat?

 

Nasul nu este infundat din cauza excesului de mucus cu viscozitate mare. Congestie se datoreaza ingrosarea mucoasei membranei din interiorul tractului respirator – nas la plamani – datorita inflamatiei si dilatarea vaselor de sange. Nas infundat (congestie nazala), si rinoree (curgerea nasului), au in esenta aceleasi cauze.

Stranutul

 

Stranutul este cauzat de iritare a mucoasei membranei din interior nasului si gatului, si poate fi foarte enervant, dar nu este un semn de gravitate.

Cauze comune

 

  • Sinuzita (secretii nazale poate fi mai vascos, incolor, galben, maro sau verde)
  • Rinita alergica (secretiile nazale sunt, de obicei, clare si apos, asociate cu prurit nazal si ocular si iritatie, stranut, tuse)
  • Inhalarea de obiecte mici (mai ales la copii)
  • Simptome asociate includ febra, dureri de cap si dureri musculare.

Ce se poate face la domiciliu

 

Fluidizare a secretiilor nazale incerca pentru a preveni complicatii, cum ar fi ureche si infectii ale sinusurilor prin:

  • Inhalarea de aer cald pe un vas cu aburi.
  • Folosind spray-uri nazale saline
  • O multime de consum de lichide (apa sau suc)
  • Suflat nasul in mod regulat
  • Spalat pe maini foarte des pentru a limita raspandirea de germeni, de predare-va copiii sa se spele pe maini
  • Bai calde picioare

Tratare raceala

 

Medicamente pot ajuta la reducerea simptomelor. Cu toate acestea, unele dintre ele pot avea efecte secundare nedorite, prin urmare, ele ar trebui sa fie administrat numai de catre medicul sau farmacistul. Obiectivele comune rece de tratament sunt de a reduce simptomele si prevenirea complicatiilor.

Locale anti-inflamatoare a reduce inflamatia, care este responsabil pentru simptome. Antibiotice locale pot fi asociate pentru a preveni infectiile bacteriene secundare.
Antiseptice locale pot contribui la eradicarea de virusi
Antibiotice sistemice grabi vindecarea de o raceala, poate fi chiar responsabil de efecte secundare (alergie, tulburari gastro-intestinale), si de selectie a unor tulpini rezistente. Acestea ar trebui sa fie folosite numai in caz de complicatii bacteriene: sinuzita bacteriana sau otita medie.
Decongestionantele nazale pot fi folosite, dar sunt contraindicate la copii si la persoanele cu boli asociate. Ele pot oferi, de asemenea, de rebound rinoree (secretie nazala a crescut). Ele nu ar trebui sa fie utilizat pentru mai mult de trei zile. Farmacist si sfatul medicului ar trebui sa fie intotdeauna luate in considerare.
Antihistaminicele ajuta la reducerea secretiilor nazale si stranut cauzate de allergys, dar in unele cazuri, s-ar putea nevoie de steroizi.
Antitusivele (in caz de tuse uscata) sau expectorante (in caz de tuse productiva) poate fi, de asemenea, foarte util.
Antipiretice (care reduce febra), analgezice si ajuta la ameliorarea simptomelor generale, cum ar fi febra si mialgias (dureri musculare)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.