Remedii pentru circulatia periferica

Pe langa viroze si gripa, frigul vine uneori si cu alta neplacere : incetineste circulatia sagnelui. Senzatia de maini si picioare reci insotita de furnicaturi si de amorteli la nivelul acestor zone ale corpului, poate fi atenuata prin soluatii blande, care stimuleaza circulatia sanguina.

„Dintre leacurile care stimuleaza circulatia periferica, sulfina este un bun fluidizant al sangelui si, in egala masura, un protector vascular. Recomand si preparatele din hibicus, care datorita efectului lor antioxidant, protejeaza vasele de sange.

La randul lor, infuziile de papadie, de paducel si amceratul cu ardei iute activeaza circulatia sangelui”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente si in nutritie. Sulfina se prepara sub forma de ingfuzie (o lingura de planta uscata la o cana cu 250 ml de apa fierbinte). Se recomanda sa se bea zilnic doua cani de ceai, timp de 20 de zile pe luna. Tratamentul trebuie sa se intinda pe o perioada de cel putin 3 luni.

Hibiscusul combate oboseala cronica

O alta planta indicata pentru stimularea circulatiei periferice este hibiscusul. Bioflavonoidele si vitamina C din compozitia acesteia sunt antioxidanti puternici, care protejeaza sistemul circulator. Din florile de hibiscus se prepara o infuzie (doua lingurite de planta uscata la o cana cu 200 ml de apa clocotita). Se administreaza cate doua cani pde infuzie pe zi, timp de 20 de zile. Dupa o pauza de doua saptamani, tratamentul se poate repeta.

Masajul cu unguient de tuia, este de asemenea util pentru imbunatatirea circulatiei sangelui la nivelul talpilor si al mainilor. Tratamentul se face zilnic pana cand dispare senzatia de frig de la nivelul extremitatilor. Unguientul se aplica in strat subtire si se efectueaza un masaj bland, relaxant. Rezultate bune are si masajul cu ulei de salvie ori de levanda care pot fi procurate de la PLAFAR.

One thought on “Remedii pentru circulatia periferica

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.