Urciorul

Un mic abces in pleoapa, de obicei la radacina unei gene, un urcior face ca pleoapa sa doara si sa se umfle. Urcioarele apar mai ales cand sunteti abatut sau obosit si in consecinta mai predispus la infectii. Leacurile traditionale pot calma durerea si procesul de insanatosire.

Urcioarele, care in mod normal nu sunt grave, se datoreaza infectarii foliculului unei gene. Ele se vindeca in general fie spargandu-se p eliberand puroiul, fie disparand treptat. Netratat, un urcior dureaza 7—10 zile. Tratamentele urmaresc sa faca urciorul  sa scada sau sa se sparga, sa opreasca raspandirea infectiei si sa creeze imunitate fata de infectii viitoare.

Cum prevenim un urcior ?

Imbunatatiti-va rezistenta la infectii prin exercitii regulate, o dieta sanatoasa si controlul stresului. Urcioarele sunt contagioase, asa ca o persoana afectata nu are voie sa foloseasca prosoapele sau lenjeria cu altii si ar trebui sa le schimbe zilnic. Daca locuiti cu cineva care are o infectie bacteriana de orice tip, aveti grija sa nu duceti mana la ochi dupa ce ati atins per­soana; mai intai spalati-va bine.

Tratament pentru urcior

  1. Nu incercati sa stoarceti puroiul dintr-un urcior. Daca se sparge de la sine, stergeti cu grija orice scurgere.
  2. Mancati 2 catei de usturoi crud pe zi pentru a va spori imunitatea.
  3. Faceti un ceai fierbinte din una dintre urmatoarele plante: silur (care ajuta la calmarea oricarei infectii din jur), brusture sau galbenele (ambele contracarand infectia).   In plus, beti 2 cani pe zi cu ceai de echinacea, brusture, hydrastis, lipicioasa simenta pentru a va creste imunitatea.
  4. Luati suplimente zilnice de vi­tamina C, flavonoide si untura de peste (pentru acizii grasi omega-3) spre a combate infectia.


Mergeti la medic daca :

  • Urciorul nu a spart si nici nu a scazut dupa trei zile.
  • Suferiti de urcioare repetate.
  • Urciorul se mareste.
  • Ochiul este si el rosu sau are o scurgere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.