3 beneficii ale consumului de ceai verde pentru silueta ta

3 beneficii ale consumului de ceai verde pentru silueta taConsumul de ceai verde aduce o gama larga de beneficii pentru sanatate, si unul dintre cele mai importante beneficii este ca acesta poate ajuta la pierderea in greutate.

A fost dovedit faptul ca ceaiul verde poate ajuta organismul sa arda calorii si grasimi, si acesta este motivul pentru care este folosit ca ingredient in pastile pentru dieta.

 

Ceaiul verde reduce grasimea

 

Cand zaharul si grasimile intra in corpul dvs., acestea vor fi sintetizate in substante esentiale numite trigliceride. Acest proces de sinteza are loc in intestinul subtire si in ficat, iar trigliceridele vor fi transportate in alte parti ale corpului prin sange. Trigliceridele sunt substante foarte importante, deoarece acestea ofera energie pentru diverse functii ale organismului. Cu toate acestea, apare o problema atunci cand exista o cantitate excesiva de trigliceride in organism. Excesul de trigliceride va fi transformat in grasime, iar acest lucru poate duce la obezitate. Ceaiul verde poate contracara amenintarea data de excesul de trigliceride, pentru ca are o cantitate mare de polifenoli. Polifenolii functioneaza pentru a activa enzimele din organism, iar aceste enzime vor dizolva excesul de trigliceride. Acest lucru inseamna ca, continutul de grasime din corpul dumneavoastra va fi redus daca consumati ceai verde in mod regulat.

Ceaiul verde stimuleaza metabolismul

 

Ceaiul verde ofera o serie de antioxidanti puternici care pot aduce beneficii organismului in mai multe moduri. Unul dintre acesti antioxidanti este numit galat epigallocatechin, sau EGCG, si are capacitatea de a stimula metabolismul organismului dvs., si de a accelera pierderea in greutate. Impreuna cu cofeina, care se gaseste in acest ceai, ECGC lucreaza pentru a stimula sistemul nervos central, si elibereaza grasimea in fluxul de sange, astfel incat organismul poate folosi grasimea drept combustibil. Acest proces de a folosi grasimi ca si combustibil este cunoscut sub numele de termogeneza, si implica producerea de energie suplimentara, eliminarea excesului de apa, si arderea de grasime corporala. Cafeina poate provoca termogeneza si singura, dar este mult mai eficienta atunci cand este combinata cu ECGC si alte substante din ceaiul verde.

Ceaiul verde imbunatateste rezistenta in timpul exercitiilor fizice

 

Ar trebui sa fiti constienti de faptul ca exercitiile sunt una dintre cele mai eficiente modalitati de a pierde in greutate. Nu numai ca va ajuta sa ardeti calorii, dar exercitiile imbunatatesc, de asemenea, nivelul de energie si contribuie foarte mult la construirea musculara, care va stimula metabolismul. Polifenolii catechin care sunt prezenti in ceaiul verde, vor stimula celulele musculare si hepatice sa foloseasca mai multi acizi grasi. Ca urmare, corpul dvs. va folosi carbohidrati la un ritm mai lent. Cu mai multe glucide ramase in corp, puteti face miscare pentru o perioada mai lunga de timp, iar corpul dvs. va arde mai multe calorii.

Concluzie

 

Ceaiul verde poate accelera metabolismul cu doar 4%, iar acest lucru se ridica la doar 100 de calorii pe zi, care nu contribuie mult la pierderea in greutate. Daca aveti nevoie sa pierdeti 20 kg sau 30 kg intr-un timp scurt, ceaiul verde nu este cea mai buna optiune pentru dvs. Cu toate acestea, ceaiul verde poate fi folosit pentru a mentine o greutate sanatoasa, si poate aduce o multime de alte beneficii pentru corpul dvs.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *