Probleme de vedere

Aveti vedere incetosata atunci cand ochii nu sunt capabili sa se focalizeze precis pe o imagine. Ochelarii sau lentilele de contact sunt modalitatea conventionala prin care se corecteaza aceasta problema, insa exista si metode simple, de casa, masuri dietetice si exercitii care pot sa opreasca ritmul deteriorarii si chiar, in unele cazuri, sa va amelioreze vederea.

Probleme de vedere

Printre cauzele vederii incetosate se numara un glob ocular prea alungit sau prea aplatizat (miopie si hipermetropie), dar si defecte de curbura a globului ocular (astigmatism). La varsta mijlocie cristalinul incepe sa se rigidizeze (prezbidsm), astfel incat este tot mai greu sa focalizati asupra obiectelor apropiate. Alte afectiuni care provoa­ca o tulburare accentuata a vederii sunt opacizarea cristalinului (cataracta), exces de lichid in ochi (glaucom) si schimbari la nivelul retinei provocate de imbatranire (degenerare oculara).

Probleme de vedere – metode preventive

 1. Unele probleme oculare sunt ereditare, astfel in­cat prevenirea lor este imposibila, insa impotriva altora va puteti proteja sanatatea oculara. Purtati ochelari de soare pentru a reduce riscul de cataracta aparuta in urma leziunilor cumula­tive provocate de razele ultraviolete.
 2. Protejati-va ochii cu ochelari speciali cand munca pe care o faceti implica operatii cu risc.
 3. Hraniti-va ochii, precum si vasele sangvine si nervii care ii aprovizioneaza, consumand o die­ta bogata in legume si fructe.
 4. Limitati-va consumul de grasimi saturate si evi­tati fumul de tigara pentru a impiedica forma­rea de radicali liberi in retina, care favorizeaza degenerarea oculara.

Probleme de vedere – Tratament

Desi terapiile naturiste nu sunt de natura sa vindece probleme de vedere, se pot face multe pen­tru a incetini deteriorarea vazului. Lucru  de aproape, ca, de pilda, cititul, trebuie facut intr-o lumina buna. Pozitionati-va in asa fel, incat lumina sa vina din stanga, daca sunteti dreptaci,  din dreapta.
Cand cititi un ziar, incepeti cu literele mari, cum. ar fi titlurile, inainte de a trece la cele mici.
Daca aveti cataracta, luati extract de afin. Cercetarile arata ca acest remediu vegetal ce con­fine pigmenti antioxidanti, numiti proantocianidine, poate incetini evolutia cataractei.
Homeopatie: Folositi Ruta pentru ochii obositi cand va este dificil sa-i focalizati — de pilda, dupii ce ati petrecut prea mult timp in fata unui ecran de computer.
Metoda Bates: Aceasta tehnica isi propune sa ,,reeduce” muschii ochilor si sa amelioreze vederea. Instructorii metodei Bates folosesc exercitii precum cele de mai jos (nu purtati ochelari si lentile de contact atunci cand le faceti):

 1. In fiecare dimineata included ochii si stropil cu apa caldupa de 20 ori, apoi de 20 de ori apa rece. La culcare repetati exercitiul, incepand cu apa rece.
 2. De-a lungul unei zile clipiti frecvent  de circa 15 ori pe minut.
 3. Acoperiti-va ochii cu palmele, pentru a-i odihni complet, de trei sau patru ori pe zi.
 4. Stati cu coatele sprijinite pe masa si puneti-va palmele peste ochi, cu baza degete mici sprijinita de aripile nasului. Stati asa cateva minute.
 5. Ascultati o muzica relaxanta.

Mergeti neaparat la un oftalmolog  :

 • Cand vederea vi se deterioreaza.
 • Daca aveti dureri oculare.
 • Aveti o modificare a vederii intr-un singur ochi.
 • Aveti probleme de vedere si va pierdeti subit vederea.
 • Aveti dureri de cap insotite de probleme de vedere ce constau in pierderea vederii.

0 thoughts on “Probleme de vedere

 • Adevarat ce scrie in acest articol, insa tin sa mentionez ca vederea se poate vindeca natural prin tratamente naturiste cum ar fi niste obiceiuri orientale, niste exercitii bune oculare si adoptarea unei alimentatii sanatoase, bogate si variate.

 • STAU MULT IN FATA CALCULATORULUI SI AM INCEPUT SA VAD IN CEATA ,I-MI OBOSESC OCHI FOARTE REPEDE ,CIND MA UIT LA LUMINA VAD VIERMISORI MISCINDU-SE FOARTE REPEDE ,CE I-MI RECOMANDATI? VA MULTUMESC DIN SUFLET

 • nelu Dobrin@

  Trebuie sa mergi la control, in realitatea nu exista ochii care sa nu aibe o problema mai mica sau mai mare, iar daca ai ajuns in aceasta faza cu siguranta iti trebui ochelari, cu cat mai devreme cu atat mai bine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *