Recomandari legate de produsele naturiste

Recomandari legate de produsele naturisteSe spune ca sanatatea este cel mai de pret dar pe care omul il primeste de la viata. Insa de cele mai multe ori este si lucrul pe care il pretuim cel mai putin. Marele intelept Dalai Lama spunea ca marele paradox al lumii contemporane consta in aceea ca “oamenii isi sacrifica sanatatea ca sa faca bani pentru ca mai apoi sa isi cheltuie banii ca sa-si recupereze sanatatea.” Atunci cand suntem sanatosi si in putere punem pret pe alte valori, de ordin material, sacrificandu-ne sanatatea pentru a le obtine. 

 

Nimeni nu pretinde sa nu ne dorim sa castigam mai mult, sa ne implicam mai mult in meseria pe care o practicam, insa aceasta nu trebuie sa implice sacrificarea sanatatii. Asa cum putem cheltui banii castigati prin munca pentru a achizitiona diverse lucruri, la fel putem cheltui pentru a mentine un echilibru al corpului… Iar corpul nostru ne cere atat de putin pentru a fi sanatos… Ne cere sa nu il intoxicam cu cele mai sofisitcate si nesanatoase alimente si produse, ne cere produse naturiste… De la alimentatie pana la ingrijirea corporala… Ne cere sa apelam la natura pentru a reinstaura echilibrul… De asemenea corpul nostru ne cere sa ne miscam deoarece este impotriva firii sa fim sedentari…

Atunci cand apare boala, se produce un dezechilibru si organismul incepe sa ne dea anumite semne… Ne cere sa ii dam o mana de ajutor… Practica obisnuita este sa facem aceasta administrandu-i medicamente clasice care nu fac altceva decat sa il intoxice…Facem un bine pe de o parte, dar rau pe de alta parte. Medicina naturista, din fericire, pare sa ia o din ce in ce mai mare amploare… Plantele sunt resurse infinite de sanatate si frumusete ale caror proprietati curative au fost speculate si folosite in tratarea nenumaratelor afectiuni si in ingrijirea corporala inca din cele mai vechi timpuri.

Medicina ayurvedica foloseste actiunile multor plante oferita de natura, nu crescute de om in mod artificial, asupra corpului fizic al fiintei umane, dar si asupra mintii si spiritului. Conform medicinii ayuverdice anumite plante, datorita incarcaturii lor energetice, functioneaza ca niste receptori ai anumitor energii benefice ale Universului, cu care se afla într-o permanenta rezonanta. Astfel fiecare planta isi are aura sa specifica si ajuta la reechilibrarea organismului daca acesta a suferit de o anumita boala a fizicului sau a spiritului. Dar mai ales prin pastrarea echilibrului care produse naturiste sta la baza principiilor ayuverdice se previne aparitia bolii. Deci secretul consta intr-un mod de viata echilibrat, fara excese, care sa implice o alimentatie sanatoasa, miscare si odihna… Iar daca in organismul nostru se produce un dezechilibru acesta trebuie remediat apeland tot la natura, la produse naturiste si la medicina naturista care se ghideaza dupa principiile de baza ale naturii.

Asadar, pentru a trai si mult si bine trebuie sa ne ingrijim de sanatatea noastra, sa fim atenti la modul de viata pe care alegem sa il avem… Trebuie doar sa invatam sa convietuim cu natura si sa nu mai fim impotriva ei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *