Tratamente naturiste pentru diabet

 Tratamente naturiste pentru diabetDiabetul este o afectiune destul de grava care se trateaza cu medicamente si insulina. Exista insa, si pentru diabet, metode naturiste care pot tine boala sub control.

Un regim alimentar sanatos, in care se vor evita glucidele si se vor consuma fructele si legumele permise, este tratamentul indicat pentru toti pacientii. Un ajutor in lupta cu diabetul este infuzia de frunze de anghinare, si se foloseste o lingurita la o cana de apa de 2-3 ori pe zi. Aceasta cura se efectueaza pe o perioada de 20-30 de zile.

 

O metoda foarte eficienta impotriva diabetului zaharat este infuzia de frunze de afin. Se foloseste o lingura de frunze de afin la o cana de apa si se consuma de 2 ori pe zi. Efectul curativ al frunzelor de afin consta foarte mult in faptul ca acestea trebuiesc recoltate inainte de coacerea fructelor.

Infuzia din frunze de salvie este deasemenea un tratament naturist care lupta impotriva diabetului. Se foloseste o lingurita la o cana de apa si se consuma de 2-3 ori pe zi.

Radacina de brusture folosita sub forma de infuzie este un tratament eficient. Se prepara dintr-o lingura de frunze la o cana de apa si se consuma 2-3 cani pe zi. La fel se foloseste si radacina de cicoare.

Bolnavii de diabet sufera de o sete permanenta.Frunzele de nuc diminueaza setea ºi glicozuria. Pentru tratament se folosesc 20 g de frunze la un litru de apa si se consuma 3-4 cani pe zi.

Papadia s-a dovedit a fi un tratament eficient pentru diabetici. Tulpinile de papadie se pot consuma proaspete, cate 5-6 pe zi, iar frunzele de papadie se pot folosi in salata. Se face o cura de 21 de zile.

Ca si tratament in diabetul zaharat se mai recomanda consumul de telina, morcovi cruzi, sucul de castraveti, praz, ceapa si usturoi.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *