Utilizari ale uleiului de cimbru

 Utilizari ale uleiului de cimbruCimbrul, larg crescut ca o planta culinara, provine din zona mediteraneana a Europei. Timp de secole proprietatile sale antiseptice au fost folosite pentru a trata afectiuni digestive si respiratorii. Uleiul de cimbru este fie folosit sub forma de aburi fie sub forma de apa distilata si este realizat din flori si frunze de cimbru, deasemenea se foloseste 2 feluri de cimbru. Cimbrul rosu este distilat brut, un lichid brun-roscat, cu un miros puternic picant. Cimbrul rosu are un miros de erbacee si este mai dulce decat cimbrul rosu.

 

Nu folositi ulei de cimbru pe copii sub varsta de doi ani si deasemenea nu aplicati pe pielea care prezinta leziuni sau care este hipersensibila, iar inainte de utilizare diluati.

Uleiul de cimbru este iute si poate fi folosit ca un tonic nervos general. Fiind un germicid puternic, este eficient impotriva ciupercilor, virusilor si a multor alte tipuri de bacterii. Folositi-l ca un ulei pentru masaj, dar sa fiti constienti ca acesta poate fi iritant asa ca nu trebuie folosit in concetratii mai mari de 3%. Acest ulei poate fi adaugat in apa de baie dar deasemenea in concentratii minore pentru a nu irita membranele mucoase. Adaugat in alte uleiuri antiseptice , cum ar fi levanda, cuisoare sau pin, poate fi folosit ca spray pentru camera sau intr-un arzator pentru camera.

Actiunea principala a cimbrului este asupra tractului genito-urinar si este unul dintre uleiurile cele mai cunoscute pentru tratarea bolilor venerice. Este deasemenea eficient improtriva infectiilor urinare, inclusiv pielita si cistita.

Acest ulei poate intarii sistemul imunitar prin stimularea productiei de celule albe din sange si este unul dintre uleiurile principale utilizate pentru a trata boli legate de HIV. Asupra sistemului digestiv, cimbrul are efect de tonifiere si de incalzire, proprietatile sale antiseptice il fac util in tratamentul de gastroenterita si dizenterie, pentru a fi eficient trebuie combinat cu rozmarin sau muscata si trebuie masat pe abdomen. Efectul tonifiant functioneaza deasemenea si asupra sistemului circulator in cazul in care aceste este folosit pentru a trata tensiunea arteriala scazuta si anemia. Folosit ca un ulei de baie sau ca un ulei de masaj va va usura de dureri, rigiditate si artrita

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *