Ceaiuri de slabit

Dintre toate produsele de slabit ceaiul este cel mai accesibil fiind la indeamna fiecaruia dintre noi, insa aceasta nu inseamna ca putem recurge la aceasta metoda de slabit fara sa respectam anumite reguli.

Cum bine se stie ceaiul este un produs natural, insa consumul excesiv al oricarui produs fie el si natural poate avea si efecte adverse. In cazul celor care doresc sa recurga la o cura de slabit cu ajutorul unor infuzii obtinute din plante este recomandabil in prealabil un consult medical iar metoda prin care alegem sa slabim sa fie recomandata de catre un nutritionist.

Efectele unei metode de slabit pot avea rezultate diferite, de la caz la caz, fiecare organism in parte are nevoie de o dieta personalizata pentru a obtine rezultate multumitoare.

Actiune si efecte:

Produsele din categoria ceaiuri de slabit au un puternic efect detoxifiant, laxativ si diuretic, avand o actiune de purificare si curatire a intregului organism, bineinteles fiecare produs are particularitatile sale in ceea ce priveste efectele si beneficiile pe care le are asupra organismului. Consumul excesiv de ceai poate produce anumite dereglari la nivelul sistemului digestiv, de asemenea poate deregla si alte functii ale organismului.

Modul de preparare :

Prepararea infuziei de plante este foarte importanta, rezultatele unei cure cu ceai depind daca am preparat sau nu corect infuzia. Prin procesul de fierbere exista posibilitatea sa se piarda substanta activa.

De aceea se recomanda urmatoarea procedura :

Vom pune la fiert apa iar cand aceasta este apropae de a da in clocot vom stinge focul si vom adauga in apa partile de plante din care preparam infuzia, acoperim continutul si il lasam sa interactioneze circa 10 -15 minute. Dupa , se poate servi, de preferat fara a fi indulcit, eventual putem folosi o lingurita de miere in niciun caz zahar.

Ceaiul verde

Probabil unul din cel mai cunoscute produse care ajuta la slabit, ceaiul verde este recunoscut inca din cele mai vechi timpuri pentru efectele sale terapeutice. In acelasi timp este un produs care trebuie consumat moderat. Pe langa efectul detoxifiant, diuretic si cel de stimulator in arderea grasimilor, ceaiul verde are un rol foarte important in reducerea colesterolului, combate oboseala intelectuala, previne imbatranirea tenului, fiind considerat de catre multi specialisti o licoare miraculoasa.

Mod de preparae si administrare :

Pentru 200 ml de infuzie se va folosi o lingurita de ceai verde, care se va lasa circa 10 minute lainfuzat. Il vom consuma de doua ori pe zi. Este indicat sa preparam doar  cat vom consuma imediat.

Ceaiul de soc

Socul este foarte des intalnit in natura, fiind accesibil oricui isi doreste sa il culeaga, in extra sezon se poate procura din orice farmacie sau magazin naturist.
Ceaiul de soc are un puternic efect sudorific, diuretic si laxativ, fiind deasemenea recomandat in cazul celulitei. Crescand activitatea renala, in perioada acestei cure se recomanda sa consumati ceva mai multa apa decat de obicei.

Mod de preparare si administrare:

Vom prepara o infuzie din circa 250 ml de apa in care vom adauga circa 3 lingurite de flori de soc uscate. Infuzia astfel rezultata se poate administra de trei ori pe zi.

Ceaiul de urzica

Urzica este o planta recunoscuta in medicina traditionala, fiind intrebuintata in tratarea multor afectiuni. Ceaiul de urzica actioneaza asupra sistemului circulator, scade tensiunea, avand deasemenea si un efect diuretic, favorizeza eliminarea toxinelor din organism.

Mod de preparare si administrare:

Consumul recomandat in decursul unei zile este de un litru de infuzie de urzici, in doua etape, 500 ml dimineata si 500 ml la pranz. Vom adauga doua linguri de urzici uscate in 500 ml de apa si vom lasa la infuzat 10 – 15 minute. Se consuma neindulcit.

Ceai de macese

Datorita unui continut bogat in vitamine in special vitamina C, macesele au un efect antioxidant, regleaza metabolismul si sistemul circulator, avand astfel un rol foarte important in curele de slabire.

Mod de preparare si administrare :

Vom consuma un litru de infuzie din macese / zi, in doua etape 500 ml dimineata si 500 ml la pranz. Pentru a obtine un litru de infuzie vom folosi 4 linguri de fructe de macese care vor fi lasate la infuzat circa 15 minute intr-un litru de apa.

Ceai de papadie

Are un puternic efect detoxifiant, sudorific si depurativ, regleaza metabolismul, fiind folosit cu succes de catre cei care isi doresc sa scape de kilogramele in plus.

Mod de preparare si administrare:

Se recomanda a fi consumat de doua ori / zi dimineata si la pranz, cate 500 ml. Pentru a prepara un litru de infuzie de papadie vom folosi patru lingurite de papadie uscata.

Lista cu ceaiurile care ajuta la arderea grasimilor ar putea continua, insa este important ca dieta cu ceai sa nu fie singura cale de lupta cu kilogramele. Stilul de viata dezordonat, alimentatia gresita, activitatea sedentara, pot zadarnici efortul nostru.

De aceea inainte de-a recurge la aceasta metoda de slabit este important sa fim hotarati sa o ducem la bun sfarsit. Nu trebuie sa ne recapatam silueta peste noapte, timpul in care dam jos kilogramele trebuie sa fie similar cu timpul in care am pus kilogramele, indiferent de metoda de slabit la care apelam.

0 thoughts on “Ceaiuri de slabit

  • Ceai de soc folosesc eu si este foarte bun, este important sa ai o sursa buna, eu il culeg personal, daca e de la marginea unui drum intens circulat e foarte posibil sa nu fie tocmai sanatos.

  • E clar ca tot ceea ce este la marginea unui drum va fi poluat si total nesanatos. Nici fructele nu sunt sanatoase daca sunt pe margine de drum, sunt pline de metale si reziduri din noxele care sunt eliminate de masini.

  • Ceaiurile sunt foarte sanatoase, insa nu trebui sa exageram cu un anumit fel de ceai, trebuie sa alternam, o saptaman, doua soc, urmat de ceai verde, etc.

  • Stie cineva unde pot gasi produsul Dieto sau ceva similar. Pentru mine a dat cele mai bune rezultate insa acum nu e de gasit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *