Probleme Cauzate de Alimentatie

In ultimul timp, expertii medicali considera ca reactiile la mancare pot fi implicate intr-o multime de afectiuni cum sunt astmul, diferitele tipuri de eczeme, stomac iritabil, maladia Chrohn, migrene sau suprareactivitate la copii. Profesorul Jonathan Brostoff, seful sectiei de alergologie de la spitalul Middlex din Londra, considera ca intoleranta la anumite alimente este o problema obisnuita , ea afectand o persoana din patru. Siterea cea buna este aceea ca, odata identificata aceasta problema, ea poate fi rezolvata eliminand din dieta alimentele pe care nu le tolerati.

Alergie sau intoleranta ?
Alergia la mancare si intoleranta la mancare sunt doua lucruri diferite. In alergia clasica la alimente, simptomele cum ar fi varsaturi, greturi, uscarea limbii si a gurii se manifesta la cateva minute dupa ce a fost mancat alimentul respectiv. Cele mai intalnite formte de alergie la mancare sunt la alune si capsuni.

Intoleranta la mancare sau sensibilitatea la mancare se caracterizeaza prin simptome cum ar fi : dureri de cap, dureri musculare, oboseala, care apar la cateva ore sau zile dupa ce a fost mancat alimentul sau alimentele respective.

Care este cauza ?
Este neclar ce anume cauzeaza intoleranta la mancare. Este sigur ca sistemul imunitar nu este implicat, deoarece testele la alergia la mancare sau testele obisnuite la alergie dau rezutlate negative. medicii cred insa ca anumiti factori, cum ar fi consumul exagerat de antibiotice sau zahar, exagerarile de orice fel pot conduce la probleme de santate.

Alimentele suspectate
Orice aliment poate cauza intoleranta, dar s-a constatat ca cele care sunt consumate regulat, cum ar fi graul, produsele lactate, rosiile si cartofii genereaza simptomele amintite.

Cum le puteti identifica ?
Este foarte dificil sa recunoasteti intoleranta la mancare deoarece ea poate fi probocata de alimente diferite. De asemenea, simptomoligia nu este specifica. Ea variaza de la o persoana la alta si poate aparea la orice varsta. O dovada a faptului ca starea proasta a sanatatii se datoreaza intolerantei la mancare este aceea ca anumite parti lae corpului sunt afectate simultan. De exemplu, un copil care sufera de intoleranta la mancare poate avea dificultati de respiratie, constipatie si superreactivitate, in timp ce un adult poate avea dureri de stomac dar si migrene. Alte semne sunt specifice : vederea incetosata si oboseala constanta.

Cum se pune diagnosticul ?
Din nefericire nu exista un test rapid care sa va spuna daca suferiti sau nu de intoleranta la mancare. Singura modalitate de a afla daca tolerati anumite alimente este sa va transformati intr-un detectiv folosind un jurnal al mancarii. Notati cu exactitate ce alimente si bauturi consumati si la ce ora si, de asemenea, observati orice modificare a sanatatii – chiar daca nu pare ca ar fi legata de alimentatie. Dupa o perioada de cateva saptamani sau luni veti observa daca un aliment este sau nu responsabil de simptome.

Ce puteti face ?
Daca credeti ca suferiti de intoleranta la mancare, puteti incepe prin a elimina din alimentatie anumite produse si veti observa daca va veti simti mai bine. Orice aliment suspectat trebuie eliminat pe o perioada de cel putin doua saptamani si in cazul in care starea sanatatii dumneavoastra se va imbunatati veti sti ca acel aliment este de vina.

0 thoughts on “Probleme Cauzate de Alimentatie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *