REGIMUL ALIMENTAR INCORECT

Regimul alimentar incorect poate duce la o ingrasare sau dimpotriva, la o slabire accentuata. Si una si cealalta, modifica aspectul corpului si mai ales a fetei, care reflecta starea de sanatate a corpului.Modificarile de ordin plastic se manifesta prin alterarea contururilor fetei, prin ingrasare sau dimpotriva prin reducerea volumului sau in caz de slabire.La ingrasare, in primul rand apare barbia dubla, se ingroasa tesuturile fetei, ea isi schimba forma, isi pierde din finete. Aceste modificari se datoreaza axcesului ponderal si lacomiei care adauga mereu kilograme, inestetice, nesanatoase.

In caz de slabire, obrajii devin mai subtiri pielea primeste un aspect mai flasc, se accentueaza santurile nasolabile si mentolabiale, muschii isi pierd tonusul, trasaturile primesc o linie descendenta, ce dau fetei un aspect trist. La tenul deshidratat trasaturile acestea devin si mai accentuate.

Cauza principala a caderii trasaturilor este slabirea brusca. In curele de slabire, obiectivul principal este corpul, iar de fata se tine mai putin cont. Ori prin slabire se micsoreaza grosimea stratului adipos. In locul acestui tesut apar spatii lacunare, in hipoderm, si in acest fel este micsorata tonicitatea tesutului cutanat si a muschilor. In cazul in care slabirea este pronuntata, tesuturile devin flasce si formeaa pliuri-riduri.Aceste modifiacri sunt influentate in rpincipal de varsta, dar ea nu este singura cauza. Bolile, starile psihice, printre care grijile si surmenajul pot fi si ele responsabile, prin tulburarile pe care le provoaca in metabolismul general.

O alta cauza o constituie un ansamblu de modificari chimice si biofizice cunoscute sub numele de atonie (scaderea tonicitatii) si atrofie (deficit de nutritie). In aceste cazuri, obrazul isi modifica conturil si lasa impresia de imbatranire, fara scaderea tesutului adipos. Modificarile se datoreaza si imbatranirii tesutului conjunctiv, proces foarte complex.Cea mai importanta modificare este scaderea elascitatii p ielii ce are ca rezultat marirea suprafetei sale. Aceste modifiacri pot fi intarziate prin gimnastica musculaturii mimicei – prin automasaj.

One thought on “REGIMUL ALIMENTAR INCORECT

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *