Reguli pentru o dieta de succes

Foarte multe din cei care au tinut o cura de slabire si nu obtinut niciodata rezultatele dorite si-au pus intrebarea: de ce ?

In momentul in care incepem o cura de slabire trebuie sa studiem si sa analizam cum functioneaza organismul nostru, care sunt necesitatile organismului nostru, ce inseamna o cura de slabire, cum actioneaza o cura de slabire, ce posibile efecte pot sa apara, la ce riscuri ne supunem, ce putem manca, ce retete culinare putem gati si nu in ultimul rand trebuie sa ne consultam cu un medic specialist dupa ce facem un set complet de analize. Nu este obligatoriu, insa este posibil ca dupa o discutie cu medicul nutritionist sau endocronolog lucrurile sa ia o intorsatura neasptata. Presupunand ca ati trecut cu vederea toate cele enumerate mai sus vom trece la cateva sfaturi esentiale de care trebuie sa se tina cont in timpul unei cure de slabire:
1. Alimente care trebuiesc evitate
Produsele lactate grase precum branzaturile care au un continut foarte mare de grasime, sosuri, preparate din carne si conserve. Nu faceti exces de bauturi acidulate si alcoolce. Reduceti cantitatea de sare din mancare cat mai mult posibil, eventual daca vi se pare ca mancarea nu are gustul care il doriti puteti adauga putin piper.

2. O prajiturica ? Spunem pas !
Stiu, un desert delicios este intotdeauna tentant si oricand ne poate duce in ispita astfel incat sa dam peste cap tot planul nostru inclusiv cura de slabire. Nu cadeti in aceasta capcana si incercati sa aveti o vointa de fier. Desi din cand in cand se accepta sa mancam „ceva dulce” pentru ca organismul o cere, incercati sa consumati doar alimente sarace in calorii si nu abuzati.

3. Beti apa. Multa apa.
Ar trebui sa fie o regula de sanatate generala, dar si intr-o cura de slabire apa este un element esential. Apa nu contine calorii, nu contine nici grasimi deci este cea mai buna alegere. Beti cel putin 2 litri de apa pe zi.

4. Jurnalul alimentar
Tine un jurnal alimentar. Trebuie sa stim in permanenta ce am mancat, cu aproximatie ce cantitate de calorii si grasimi am consumat pentru a avea o evidenta si a sti daca este nevoie cat sport trebuie sa facem pentru a le arde.

5. Sport sport sport
Nu neglijati sportul si miscarea. Multe persoane esueaza in cura de slabire tocmai din acest motiv, nu acorda destula atentie sportului. Este foarte greu, aproape imposibil de slabit pe cale naturala si santoasa fara a face sport. Sportul, este cel care ne ajuta sa ardem grasimile si caloriile in plus, cel care ne modeleaza corpul dandu-i forme armonioase si cel care ne mentine sanatosi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.