Utilizarea lentilelor de contact colorate

 Utilizarea lentilelor de contact coloratePentru a evita posibilitatea de a aparea complicatii la nivelul ochilor este foarte important sa luati la cunostinta toate metodele corecte de utilizare a lentilelor de contact. Cel mai important lucru este sa nu incepeti sa purtati lentile de contact fara a consulta un medic oftalmolog, deoarece acesta va poate spune daca este indicat sau nu sa le folositi.

Procedeul de aplicare a lentilelor de contact colorate este unul simplu insa, sub nici o forma, nu trebuie neglijat. Pe prospectul lentilelor de contact exista rubrica “sfaturi inaintea aplicarii lentilelor de contact”.

Este indicat sa urmati aceste sfaturi, deoarece sunt foarte importante pentru sanatatea ochilor dumneavoastra. Pentru o aplicare corecta a lentilelor de contact trebuie sa va pozitionati in fata unei oglinzi, sa luati lentila, foarte atent, si sa o asezati pe buricul degetului aratator. Lentila de contact nu trebuie aplicata direct pe iris ci putin sub nivelul acestuia. Dupa ce ati aplicat lentila de contact, inchideti ochiul si masati usor pleoapa. In acest fel, lentila de contact va ajunge in dreptul irisului si se va pozitiona pe acesta. Un lucru extrem de important este sa tineti cont de normele de igiena cerute in cazul aplicarii de lentile de contact colorate si sa le respectati in totalitate.
Aici vedeti un tutorial pentru lentilele de contact:

Procesul de indepartare a lentilelor este mai simplu decat cel de aplicare. Astfel, lentila de contact se indeparteaza usor, cu varful degetului aratator. In nici un caz sa nu folositi unghia, deoarece lentila se poate rupe si va puteti rani. In momentul in care lentila de contact s-a desprins de pe retina, trebuie pusa direct in suportul special de pastrare pentru lentile de contact colorate. Aceasta masura este necesara pentru a nu zgaria sau afecta in vreun fel starea lentilelor de contact.

Un alt aspect pe care trebuie sa il luati in considerare este curatarea lentilelor de contact. Imediat dupa ce lentilele de contact colorate au fost indepartate de pe ochi ele trebuie sa fie puse in solutie speciala de intretinere. Solutia de intretinere trebuie adaugata si in momentul in care lentilele de contact se afla in suportul de pastrare a acestora. Luarea la cunostinta a informatiilor despre utilizarea lentilelor de contact este un aspect care indeparteaza consumatorul de la situatia nefericita de a avea parte de leziuni sau afectiuni la nivelul globului ocular.
Acum va puteti delecta cu un alt clip video cu mai multe lentile de contact colorate:

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.