Infertilitatea masculina. Cauze si solutii pentru tratare

fertilitate barbatiOrice om isi doreste sa aiba copii, insa in anumite cazuri, aceasta dorinta poate sa ramana neimplinita din cauze precum infertilitatea. Exista multi barbati care sufera de infertilitate masculina si oricat ar fi de greu de crezut, problema este una destul de comuna.

La nivel mondial, 13 din 100 de cupluri se confrunta cu probleme in ceea ce priveste fertilitatea, iar motivele pot sa difere foarte mult. Dintre cele 13 cazuri, o treime sunt din cauza incapacitatii barbatului de a produce suficienta sperma. Citeste tot

Relatia dintre hormonul de crestere si functiile sexuale

Majoritatea oamenilor sunt constienti dintre legatura dintre testosteron si functiile sexuale. Pe scurt testosteronul controleaza libidoul si are un rolm important pe toate planurile functiei sexuale, inclusiv erectia. Cu toate acestea, foarte putini sunt aceia care stiu ca hormonul de crestere este si el implicat in procesul erectiei.

Acest rezultat s-a obtinut in urma unui studiu avand ca subiecti 35 de barbati dsanatosi din punct de vedere sexual si 45 de barbati suferind de probleme de erectie.

S-au depistat urmatoarele cauze fizice cunoscute ca avand efect advers asupra functiei erectile :

  • diabet;
  • tensiune arteriala mare;
  • arteroscleroza;
  • alcoolism si disfunctii ale sistemului nervos;

Subiectii studiului au fost supusi la simulari erotice vizuale si tactile cu scopul de a provoca erectia. Cei cu probleme de erectie nu au reusit „manevra”, dar scopul era de a masura tensiunea arteriala in penis (nu incercati asta acasa). La barbatii sanatosi nivelul hormonului de crestere s-a marit in mod semificativ in timpul erectiei. La persoanele bolnave nivelul acestui hormon a fost de sapte ori mai scazut.

Hormonul de crestere ajuta la obtinerea erectiei deoarece stimuleaza producerea oxidului de azot. Acesta este si modul de actionar al pastilelor Viagra, cresterea nivelului de oxid nitric din organul sexual. Deci se poate afirma ca hormonul de cresterea sau derivatii acestuia stimuleaza crearea oxidului de azot.

Impotenta – Cauze / Tratamente

Impotenta este incapacitatea individului de a mentine o erectie suficienta pentru un contact sexual. Medicii folosesc adesea termenul de „disfunctie erectila” pentru a descrie aceasta incapacitate si a o diferentia de alte probleme care interfera cu raportul sexual (lipsa dorintei / atractiei sexuale sau probleme cu ejacularea si orgasmul).

Impotenta poate fi incapacitatea totala de a atinge erectia, incapacitatea de a sustine o erectie corecta sau tendinta de a avea erectii de scurta durata. Aceste forme diferite ale impotentei pot face diagnosticul foarte greu de dat. Expertii cred ca impotenta afecteaza peste 10 – 15 milioane de barbati. De obicei impotenta este cauzata de factori psihici cum ar fi o boala, un accident sau efectele negative ale drogurilor. De asemenea impotenta poate fi cauzata si de folosire incorecta sau abuziva a steroizilor anabolizanti. Incidenta creste odata cu varsta : aproximativ 5 % din barbatii cu varsta pana in 45 de ani sufera de impotenta si inre 15% – 25% din barbatii cu varsta peste 65 de anu sufera de impotenta. Cu toate acestea, impotenta nu este o parte inevitabila a inbatranirii.  Inpotenta este tratabila la orice varsta si iar din fericire constientizarea acestui lucru a crescut in ultimii ani, tot mai multi pacienti prezendandu-se la medic pentru tratament pentru recuperarea performantelor sexuale, si de cele mai multe ori tratamentul are un succes inedit. Citeste tot