Relatia dintre hormonul de crestere si functiile sexuale

Majoritatea oamenilor sunt constienti dintre legatura dintre testosteron si functiile sexuale. Pe scurt testosteronul controleaza libidoul si are un rolm important pe toate planurile functiei sexuale, inclusiv erectia. Cu toate acestea, foarte putini sunt aceia care stiu ca hormonul de crestere este si el implicat in procesul erectiei.

Acest rezultat s-a obtinut in urma unui studiu avand ca subiecti 35 de barbati dsanatosi din punct de vedere sexual si 45 de barbati suferind de probleme de erectie.

S-au depistat urmatoarele cauze fizice cunoscute ca avand efect advers asupra functiei erectile :

  • diabet;
  • tensiune arteriala mare;
  • arteroscleroza;
  • alcoolism si disfunctii ale sistemului nervos;

Subiectii studiului au fost supusi la simulari erotice vizuale si tactile cu scopul de a provoca erectia. Cei cu probleme de erectie nu au reusit „manevra”, dar scopul era de a masura tensiunea arteriala in penis (nu incercati asta acasa). La barbatii sanatosi nivelul hormonului de crestere s-a marit in mod semificativ in timpul erectiei. La persoanele bolnave nivelul acestui hormon a fost de sapte ori mai scazut.

Hormonul de crestere ajuta la obtinerea erectiei deoarece stimuleaza producerea oxidului de azot. Acesta este si modul de actionar al pastilelor Viagra, cresterea nivelului de oxid nitric din organul sexual. Deci se poate afirma ca hormonul de cresterea sau derivatii acestuia stimuleaza crearea oxidului de azot.

0 thoughts on “Relatia dintre hormonul de crestere si functiile sexuale

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *