Ciorba de Zarzavat

Se pun zarzavaturi, din toate câte avem: morcov, telina, patrunjel, pastârnac, ceapa, ardei. Se fierb si în supa astfel obtinuta se pot pune cartofi sau taitei. Se pot pune deasemeni cuburi de soia cumparate din comert, ciuperci taiate marunt, conopida sau dovlecel, pastai de fasole etc. din congelator. Când este gata se potriveste de sare,seadauga ulei, bulion de rosii si ardei, verdeata.

Daca nu aveti posibilitatea sa pastrati zarzavatul pentru iarna, îl puteti pregati de toamna astfel: Se rade morcov, telina, patrunjel, pastârnac, în cantitati aproximativ egale, cu exceptia morcovului care se pune în cantitate dubla fata de celelalte. Se adauga ardei dat prin masina de tocat.Se amesteca toate acestea s i la patru masuri de zarzavat se adauga o masura de sare grunjoasa (mare). Se amesteca bine si se pune în borcane de sticla de 3 sau 5 kg, presându-se bine.

Deasupra borcanului se pune un strat mai gros de sare. Iarna, când este folosit, trebuie sa se tina cont ca sa nu se mai puna sare la mâncare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *